Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hal9000

Marketing

Generalima se neće suditi u Hrvatskoj!


Glasnogovornik haškog Tužiteljstva Anton Nikiforov opovrgao je nagađanja o tome da bi se Gotovini, Markaču i Čermaku moglo suditi u Hrvatskoj zbog plana zatvaranja haškog suda do 2010., i obrazložio to "atmosferom" zbog zahtijeva Hrvatske da se uključi u suđenje kao prijatelj suda. Na taj se način Hrvatska država stavila više formalno nego stvarno na stranu obrane, pa je za logično očekivati kako u RH suđenje generalima ne bi bilo nepristrano. Zašto kažem formalno? Zato što se vlada Hrvatske morala deklarirati kao saveznik obrane zbog dobrog dijela birača koji su glasovali za HDZ isključivo zato što je jedno od predizbornih obećanja bilo neisporučivanje generala u Haag. Istina je zapravo suprotna; Račan nije nikoga otpremio u Haag, a Sanader otprema šakom i kapom. Zapravo, general Gotovina (Heroj-plaćenik) opet je izigran od strane hrvatskih vlasti, jer umjesto da vodi tihu i efektnu bitku, vlada Gotovinu koristi za bučno i indiskretno prizivanje glasača, na račun generala - kao što se vidi iz priloženog.
Zapravo, interesantni su hrvatski birači koji će ponovo pasti na jeftinu demagogiju, ikao sve relevantne činjenice govore suprotno.
Da pojednostavim do kraja; da Sanader nije puno i glasno srao, tada bi se možda suđenje Gotovini, Čermaku i Markaču prepustilo hrvatskom pravosuđu, a ovako neće. S druge pak strane, od tog sranja nikakve koristi nemaju generali (već štetu), ali zato imaju političke stranke. Mene to zapravo niti ne zanima, jer smatram da je Gotovina dobio sudbinu kakvu zaslužuje svaki plaćeni vojnik, a Čermak (prljava tajkunčina) dobio priliku vidjeti kako je to kad ti se sudi na mjestu gdje Čermak zvuči isto kao i Derviščaušević!

Post je objavljen 12.09.2006. u 12:40 sati.