Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Branimir Glavaš aktualizirao ubojstvo bivšeg osječkog udbaša Marka Bezera


Od nedjelje se na webu Branimir Glavaša, osumnjičenika za ratni zločin nalazi i žalba Vladimira Šeksa na presudu kojim ga je 1981. osječki okružni sud osudio na 13 mjeseci zatvora zbog neprijateljske djelatnosti.

Naslovom "ISKLJUČEN SAM IZ SK ZBOG KARIJERIZMA, A NE NACIONALIZMA" Glavaš se ruga na Šeksov račun koji se branio da nije nacionalist. Šeks smatra da mu cje cijeli slučaj napakiran jer se zamjerio moćnicima još prije deset godina (1971.) kad je kao zamjenik okružnog javnog tužitelja u Osijeku pokrenuo postupak protiv UDBA-e optuživši ju da nezakonito otvara pisma građanima Osijeka. I tu je zapravo pritajena kvaka objavljivanja Šeksove žalbe. U vrijeme kad je Šeks nasrnuo na Udbu u tzv PTT aferi njen osječki šef bio je Marko Bezer, osoba koju žalitelj navodi kao zadnju (15-u) na popisu institucija i osoba kojima upućuje žalbu. Bezer je u trenutku Šeksovog žaljenja obnašao dužnost člana IK CK SKH u Zagrebu. Isti je kao umirovljenik 1991. pronađen ubijen na zagrebačkom smetlištu Jakuševac. Najpoznatija kroničarka djelovanja Udbe novinarka Slobodne Dalmacije Jasna Babić spominje ubojstvo Bezera u kontekstu "političkih likvidacija u podzemnom ratu frakcija zaostalih tajnih službi bivše Jugoslavije" na stranici 105 svoje knjige "Zagrebačka mafija".

Vladimir Šeks je i svom bivšem protivniku Marku Bezeru, ubijenom 1991. i pronađenom na smetlištu, deset godina ranije uputio žalbu (preneseno s www.branimirglavas.com


Branimir Glavaš ovime ne šalje samo poruku Vladimiru Šeksu, već i njegovom današnjem susjedu u Bauerovoj ulici u Zagrebu, Josipu Perkoviću čiji je Bezer bio nadređeni dugi niz godina u Osijeku.

Oni koji su mislili da će odobrovoljiti Glavaša time što su ga ostavili da se brani sa slobode zapravo su mu ostavili puno manevarskog prostora da ih opasno napada, kad god i kako hoće.Post je objavljen 11.09.2006. u 20:07 sati.