Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Bandić na Blogu B92-a


Dok sam čekao da ova blog domena proradi prošvrljao sam do Blog B92.

Na tom mjestu bloga dosta nama poznatih osoba sa srpske javne scene: Janko Baljak, Goran Svilanović, Goran Marković, Srđan Kusovac, Biljana Srbljanović...

Ostavio sam i nekoliko komentara, a ovdje prenosim jedan koji je prvotno bio zamišljen kao post na blog.hr-u:

Stara himna, a spomenik nov

Sva sreća kod nas odavno nema rasprava o himni i državnim obilježjima. Istina, za nedavnog Svjetskog prvenstva u nogometu nešto su se trogirska HVIDR-a i publicist Miljenko Jergović bunili da što ima neki Japananac u tv reklami za Karlovačko pivo pjevati Lijepu našu jer da je to ruganje s nacionalnim simbolom. Dok je Tuđman bio živ tražio je da svi HDZ-ovci drže ruku na srcu kad se svira himna, po uzoru na Amerikance, al' toga su se držali samo HDZ-ovci.

Trenutno se vodi velika rasprava o spomeniku Franji Tuđmanu. Najveći zagovornik ideje da se u Zagrebu postavi Tuđmanu spomenik je SDP-ov (Račanov) gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić.
Smiješno je da on pak, ima podršku za predsjedničku kandidaturu od sadašnjeg predsjednika Stjepana Mesića koji je 2000-e postao predsjednik upravo na antituđmanovskoj platformi. Mesić je u kampanji pričao čak odurne viceve o pokojnom Tuđmanu. E taj isti Mesić je nedavno u "šali" kazao da bi Zagrepčani trebali podići spomenik Milanu Bandiću u znak zahvalnosti što je za njih napravio (činjenica je da se za Bandićevog mandata najviše gradi u Zagrebu). Ali to da nekadašnji tuđmanomrzac podržava čovjeka koji će podići spomenik Tuđmanu u Zagrebu, pokazuje samo da se političari u nas ne opredjeljuju za određene nacionalne simbole iz uvjerenja, već zbog trenutne političke koristi.

45lines (11 Septembar, 2006 - 14:20)


Kod nas su se blogovi javnih osoba ugasili, izuzev Davorka Vidovića. Vidit ćemo koliko će poznati na B92 trajati.


Post je objavljen 11.09.2006. u 16:08 sati.