Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/durmstrang

Marketing

Početak...nečega

Zjevnula sam. Imali smo Kletve i protukletve. Blackwooda. Svima je bilo komično dosadno. Ponavljali smo gradivo s treće godine. Koma.
Sjedila sam kraj Lare. Ona mi je na početku sata dala dugačko pismo kojim mi je opisala kako je završila u Institutu.

˝Znam da se niti jednom nastavniku ne bi svidjelo da ti pod satom ispričam što se sve dogodilo. Prvo ti moram ispričala kako me Ministarstvo počelo proganjati jer ti to nisam točno ispričala u Siriusovoj kući.
Ronov brat, Percy, koji radi u ministarstvu načuo je moju svađu s Leni. Posvađale smo se jer mi je Harry rekao da se dopisuje sa Sirusom i da su se vidjeli par puta jer mu se Sirius javljao kroz kamin u društvenoj prostoriji Gryffindora. Leni je bila ljuta na mene jer sam joj tek na kraju godine sve rekla.
Percy je čuo Leninu rečenicu:-Tko zna, možda ti je rekao i gdje je Black?!!!, i pomislio da ja nešto znam. Počeo me napadati, a kada sam mu rekla da ništa ne znam, obratio je Ministru magije! Dumbledoru nije preostalo drugo nego da me sakrije na Grimmauldov trg, a kasnije se dogovorio sa tvojom tetkom da pohađam Durmstrang, a kada sam mu rekla da smo dobre prijateljice, odredio je da budemo u istom domu, na istoj godini.
Moji su se roditelji složili s Dumbledorom i morali smisliti laž da sam nestala bez traga i da ne vjeruju da bih ja imala ikakve veze s Siriusom.
Dumbledor je rekao da moram imati razumijevanja u vezi toga što si spirital, a još više jer si se...pokušala ubiti. Spomenuo je nešto u smislu da te moram čuvati i paziti jer sumnja da bi Voldemort pokušao stupiti u kontakt s tobom. Ako išta vidiš ili čuješ neobično reci ili meni(što je preporučljivije) ili prof. Blackwoodu(što se meni ni malo ne sviđa)...ako imaš kakvo pitanje pitaj me, ali što tiše možeš, ne želim da itko sazna ili pokuša saznati koliko znamo o Sirusu i Harryu.


Shvatila sam da je Lara cijelo vrijeme gledala u mene i pokušavala odgonetnuti izraze na mome licu. No bila sam sigurna da nije primijetila ništa iako su me nakon što sam pročitala rečenicu …da bi Voldemort pokušao stupiti u kontakt s tobom… počeli prožimati trnci.
-Ma, sve će biti ok.-šapnula sam joj i spalila pismo. To mi je, zaključila sam pola sata kasnije, bila najveća greška u životu. Blackwood je primijetio vatru i došao do Lare i mene.
-Što se ovdje događa?-pitao je Blackwood oštro.
-Ništa profesore.-odvratila sam ljutito.
-Takav ton...neću tolerirati.-prosiktao je.-Kazna, gospođice Karkaroff...oduzimam vam titulu kapetanice Dualetskog kluba...
-Molim?!-začuo se nečiji glas iza mene. Prepoznala sam Viktora.-Ali profesore...ona...je...
-Tomova suradnica.-neodređeno je izjavio Blackwood. Mene su počeli prožimati trnci. Shvatila sam da je zvonilo. Viktor je došao ranije u razred, jer je osma godina imala Kletve i protukletve.
-Kakve suradnica?-pokušala sam se izvući iz…neobične situacije.
-Dobro mi je poznato, gospođice Karkaroff, da Tom Endovski nije želio prihvatiti titulu kapetana Dualetskog kluba zbog vas. Čujem da ste ga vi nagovorili…
-To su čiste i glupe laži.-rekla sam, dok mi je s duše silazio teret. Znala sam, da sam se izlajala slijedeće bi jutro dočekala u Hraskovitzu(čarobnjačkom zatvoru za maloljetnike).
-Znaš što?-rekla mi je Lara, dok smo jele pečenu janjetinu(tetki je bio rođendan, tulum je bio predviđen za navečer).
-Ovaj, što?
-Meni se čini da ti nešto tajiš…
-O…-počela sam, lažno se smijući-a što to? Da ne držim trola u kovčegu?
-Ne…mislim da je nešto ozbiljnije…da možda ne razmišljaš kako bi se riješila tvojih nadnaravnih životnih sposobnosti?
Pogledala sam ju začuđeno. Otkada sam se vratila u Institut nakon dogovora s Voldemortom, uopće nisam razmišljala o tome.
-Ma ne…kažem ti, to ću riješiti kasnije…nego sutra su kvalifikacije za metloboj…hoćeš se prijaviti?
-Ja?-pogledala me začuđeno. Ma ne…a na kojoj bi poziciji mogla igrati? Gonič?
-Ha-ha-ha…-lažno sam se nasmijala.-A zašto ne probaš? Onaj kreten Malavski je završio školovanje. Bio je glup ko noć, ali je dobro postizao zgoditke…
-Ja-lovac? Ok, Anna, koji je tebi vrag?
-Ma, čuj! Ti i Viktor ste u ok odnosima i vjerojatno će te ubaciti…
-Ti misliš da se radi o tome tko je kome prijatelj?-raspalila se.
-Ne, samo kažem da ne bi bila šteta da probaš…
-A da, a tko će ispasti? Stavrovski?
-Ček…aj malo…zašto si uzela Stanislava za primjer?-konačno sam zbrojila dva i dva.-HA! Pališ se na Stana! O…Lara, ne mogu vjerovati…
Zašutila sam kada sam primijetila da je za stol sjela Lara Moor. U zadnje vrijeme bila je šutljiva i povučena…više nego ikad.
-Ej…šta je bilo?-pitala sam je. Ona je prijeteći pogledala Laru.-Moor, što je bilo?-ponovila sam pitanje.
-Ona se pali na Stana.-konačno je rekla-A Stan je MOJ DEČKO!!! Jesi čula, kravo?!-izderala se. Cijela se dvorana okrenula prema nama. A onda je došao i Blackwood.
-Što se događa?
-Ništa važno, profesore.-brzo sam rekla.-Mali nesporazum.
Eto, sada je večer. Svi osim obiju Lara i mene su na tulumu u dvorani. Lare se momentalno svađaju. Ne znam što će biti, ali nadam se da će svi biti ok. Zato sam tu…a i trebala bih razmisliti kako ću učiniti ono što je Voldemort tražio….zapravo, trebam spasiti Harrya. Iako je on malo šenut, ipak nije zaslužio da ga ili Tom ili ja ubijemo…

IZ IDUĆEG POSTA:
-Lara,-šapnula sam-trebam tvoju pomoć.
-Što se dogodilo?
-Gledaj.-pružila sam joj pismo. Sada je konačno shvatila zašto sam cijelo vrijeme bila zabrinuta. Pisalo je:
˝Pobrini se da vrata Instituta budu otvorena u ponoć. Dolazim.
Tom.˝


Post je objavljen 10.09.2006. u 19:14 sati.