Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kenguur

Marketing

Bacena plava boja na rodnu kucu pape Benedikta XVI

.







Naj novija vijest koju sam upravo cuo je da je netko u noci sa subote na nedjelju oko 4:30 sati bacio dva balona napunjena sa plavom bojom, na rodnu kucu Pape Benedikta XVI ( Josepha Ratzingera ) kod gradica Markt am Inn u blizini Altöttinga.
Upravo gledam Njemacke novine to jos nisu objavile tako da je ovo mislim i kod nas prva vijest.






Inace Papa Benedikt XVI vrhovni poglavar Rimo-Katolicke crkve od jucer je u svojoj rodnoj Bavarskoj (Bayern) i danas ( Nedjelja ) je odrzao Misu pred oko 250 000 okupljenih vijernika u dijelu grada Münchena koje se zove Riem. Docek je kako to i prilici bio velicanstven i pun emocija svih prisutnih.
veliki broj ljudi je prenocio na platou gdje se odrzala misa a ujutro od 4 sata slijevale su se kolone vjernika.

Kako je javila TV BR3, to je prvi posjet Pape Njemackoj da je bilo ovako lijepo vrijeme, sto je doprinjelo jos boljem ugodjaju. U Münchenu je danas divan suncan dan sa 30 °C.
Uz brojne zastave Njemacke, Bayerna, Vatikana bilo je i veliki broj Hrvatskih zastava koje su se isticale sto nije ni malo cudno ako se zna koliko je Hrvata nastanjeno u Münchenu i okolici.

Nakon odrzane Mise koja je zavrsila oko 12:10 sati , Papa je napustio Riem i uputio se u srediste Münchena na rucak, a zatim u Maria Eck , svetiste kod mjesta Traunstein ( oko 30 km od Salzburga ) gdje ce ostati do sutra kada ce posjetiti svoj rodni grad, brata i obitelj, te blagosloviti jednu novu kapelicu.






Post je objavljen 10.09.2006. u 16:03 sati.