Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Lovac na špici


Naletim sinoć kod benzinske, križanje Nove ceste i Vukovarske, na babla. Stajao sam naslonjen na zid benziskoj nasuprotne zgrade, čekajući pošiljku kompleta Danasa (brojevi od 51. do 270.) koja je trebala stiči automobilskom dostavom iz Švicarske. Kratio sam vrijeme fotografirajući stražnjice prolaznica. Kad iz pravca benzinske uočim poznati bablovski, od uha do uha, osmijeh. Malo se posramim jer me babl u samo nekoliko dana više put zaskočio na Trešnjevki.

Odložim aparat, a babl veli da će praviti društvo u trajanju sagorijevanja jedne cigarete. I odmah me pukne u glavu:

- Prolazim autom i vidim te di stojiš na ovom uglu kao prekaljeni investigativni reporter vrebajući priču. Nisam mogao odoliti, a da ti se ne javim, izgovorio je podužu rečenicu između dva standardna povlaćenja dima.

Kad me već razoružao, nisam mogao a da mu se ne pohvalim kako sam za sada zadovoljan Canon PowerShot S3 IS-om. Tu se otvorila priča o digitalcima i babl me oduševio iskazanim poznavanjem teme.

Evo par fotografija snimljenih u subotu i četvrtak na zagrebačkoj špici. Nikakav spektakularan investigativni ulov. Prije, dokumentarističko razgibavanje. Unaprijed upozoravam da sam svjestan kako moram popravit ISO vrijednost kad fotkam u sličnim uvjetima

Događaj koji je obilježio subotnju špicu


Početak Ilice iz žablje perspektive u subotu


Profil umirovljenog generala Petra Stipetića kojem je Denis Kuljiš podigao publicistički spomenik. Četvrtak. Podnevna kavica u Gajevoj s kolegom Imrom Agotićem


Post je objavljen 10.09.2006. u 14:26 sati.