Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/univerzum

Marketing

C.W. Leadbeater - Nevidljivi pomagači 5. dio

Moderni primjeri

Usprkos sumnjičavom razdoblju i zbrci dvadesetog stoljeća, usprkos dogmatizmu znanosti i smrtnoj dosadi protestantizma mogu se pronaći primjeri po sredovanja ili djelovanja koji su potpuno neprotumačivi sa stanovišta materijalizma. Želeći ih predočiti čitateljima ukratko ću iznijeti nekoliko primjera u obliku kratkih priča, a ujedno ću navesti i one u koje sam se osobno osvjedočio.
Jedno osobito obilježje tih nedavnih primjera počiva u činjenici da je intervencija vrlo često bila namijenjena potpomaganju ili spašavanju djece.

Zanimljiv dogadaj koji se zbio u Londonu prije samo nekoliko godina povezan je sa spašavanjem djeteta u velikom požaru nedaleko od Holborna u kojem je do temelja izgorjelo nekoliko kuća. Vatra se sirila takvom brzinom da vatrogasci više nisu mogli spasiti kuće, ali su uspjeli spasiti sve stanovnike izuzev starice koja se ugusila dimom prije no što su vatrogasci do nje doprli i petogodišnjeg djeteta na koje se uslijed žurbe i uzbuđenja zaboravilo.
Majka je prijatelju ili rođaku kućevlasnice ostavil malenog na čuvanje jer se tog dana morala poslovno zaputiti u Colchester. Kada su svi bili spašeni a čitavu kuću je zahvatio plamen, s užasom su se sjetili djeteta. U tom trenutku pokušaj spašavanja učinio se beznadežnim, pogotovo zbog toga što je dijete bilo u tavanskom stanu. Jedan je vatrogasac herojski odlučio pokusati spasiti dijete Primivši upute o točnom položaju sobe, nestao je u dimu i vatri. Pronašao je dijete i donio ga natrag potpuno neozljeđenog, a priča koju je ispričao kolegama po mnogo čemu je jedinstvena i neobična. Kada se uspio probiti do sobe koja je bila sva u plamenu, već se veliki dio poda urušio. Međutim, vatra se savijala prema prozorima na neobičan i neobjašnjiv način što on, usprkos svom dugogodišnjem vatrogasnom iskustvu, nikada prije nije vidio. Dio sobe u kojem se dijete nalazilo bio je netaknut, iako je pod na kojem se nalazio dječji krevetić napola izgorio. Dijete je bilo jako preplašeno. Vatrogasac je nekoliko puta jasno i precizno ustvrdio da je prilikom tih nekoliko izrazito rizičnih koraka vidio neko obličje, lik sličan anđelu . Njegove su rijeci bile: "Nešto veličanstveno bijelo isrebrno nadvilo se nad krevetom, smirivajući vatru koja je zahvatila poplun." Tvrdio je da je dobro vidio, jer je lik bio vidljiv nekoliko trenutaka, a potom je, kada mu se on približio na udaljenost od samo nekoliko koraka, nestao.

Postoji još jedna zanimljivost vezana za ovu priču. Dječakova majka te noći nikako nije mogla zaspati. Ispunjavao ju je osjećaj straha da njenom dijetetu prijeti neka opasnost. Osjećaj je bio toliko intezivan da je konačno ustala i iskreno se pomolila da joj dijete bude zaštićeno od opasnosti koju je instinktivno osjetila. Ovakvu intervenciju kršćani bi nazvali odgovorom na molitvu. Prevodeći istu ideju znanstvenijom frazeologijom može se reći da je njeno snažno izlijevanje Ijubavi stvorilo energiju koju je jedan od pomagača upotrijebio pri spašavanju djeteta od užasne smrti.

Slučaj u kojem su djeca zaštićena, na jednak se način dogodio nekoliko godina ranije od već navedenog na obalama Temze, u blizini Maidenheada. Opasnost je ovaj put prijetila iz vode. Troje djece, koja su živjela u blizini mjesta Shottesbrook,krenulo je s dadiljom u šetnju. Trčkarajući uokolo naletjeli su na konja koji je vukao teretni čamac. Preplašivsi se, dvoje se djece iznenada našlo na drugoj strani uzeta za tegljenje koje ih je potom odbacilo u vodu. Vidjevši što se dogada, lađar je brzo priskočio u pomoć. Tada je ugledao djecu kako plutaju "na potpuno neprirodan način", krećuci se prema obali. To je bilo sve što su on i dadilja vidjeli. Djeca su pak tvrdila da su vidjela "predivnu osobu, bijelu i svjetlu" koja im je pomagala vodeći ih do obale. Njihova priča nije ostala bez potvrde. Lađareva kćerkica takoder je vidjela nešto slično. Začuvši dadiljine krikove istrčala je iz kabine i vidjela predivnu ženu kako izvlači djecu na obalu.

Priča nam ne iznosi pojedinosti pa je bez njih teško sa sigurnošću ustvrditi koje je vrste anđela taj pomagač bio. Postoji vjerojatnost da se radi o razvijenom ljudskom biću koje djeluje unutar svog astralnog nosača, što se može potkrijepiti onim što ćemo iznijeti u daljnjem tekstu, promatrajući čitavu situaciju više od strane pomagača nego onog kome je pomoć potrebna.

Post je objavljen 09.09.2006. u 20:19 sati.