Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/klubhp

Marketing

Stare rune, 4. zapis

U protekla dva tjedna nije se mnogo toga promijenilo. Bilo je vruće kao u srpnju, vrućine kakve se ovdje u Škotskoj rijetko vide. Neki su se učenici neki dan odlučili i okupati u jezeru, dok je većina dane provodila odmarajući se pod velikom krošnjama drveća na perivoju. Počeli smo i ozbiljnije raditi, posebno učenici 6. i 7. godine koji su se pripremali za OČI.
Prve su metlobojske utakmice ove godine ranije održane, već početkom listopada. Kao i uvijek, u prvim se utakmicama natječu Gryffindori i Slytherini te Hufflepuffi i Ravenclawi. Hufflepuffi i njihov kapetan Long ove su se godine očito dobro pripremali -- razbili su nas 270 prema 90. Gryffindori su ipak imali malo više sreće; u njihovom ogledu sa Slytherinima potonji su pobijedili 190 prema 140.
Nezadovoljstvo zbog metloboja se ogledalo i na nastavi; Cottona s 3. godine sam morao četiri puta opomenuti, a zatim ga i istjerati sa sata zbog prijetećih poruka koje je začaranim omotnicama konstantno slao prema Hufflepuffskom dijelu razreda.

Metlobojski poredak:
Hufflepuff - 1 pobjeda - 270 bodova
Slytherin - 1 pobjeda - 190 bodova
Gryffindor - 0 pobjeda - 140 bodova
Ravenclaw - 0 pobjeda - 90 bodova


Borba za domski pokal također je bila napeta. Gryffindori su se često žalili kako profesori Slytherinima poklanjaju bodove, a Slytherini kako su Gryffindori precijenjeni i kako sami dobivaju nezaslužene bodove. Nije pomogao ni incident kada je sova jedna učenika izletjela iz velike dvorane za vrijeme doručka te se zabila u pješčani sat koji je prikazivao napredak Hufflepuffa te isula sve njihove dragulje, te se nikako nisu mogli dogovoriti koliko su bodova imali prije toga. Na kraju su se neki ipak uspjeli sjetiti, iako je bilo i onih koji su uporno tvrdili da su imali za 500 više od stvarnog broja. Sova, za koju se kasnije ispostavilo da uopće nije sova nego začarana kućna mačka, je odvedena u bolničko krilo.

Domski poredak:
Gryffindor - 113 bodova
Slytherin - 112 bodova
Ravenclaw - 102 boda
Hufflepuff - 76 bodova


O Voldemortu i smrtonošama se nije ništa čulo, niti unutar škole, niti izvan nje. Nitko od profesora nije o tome htio pričati čak ni na našim privatnim sastancima, a mogu reći da ih potpuno razumijem. Lara nije ništa pričala o istrazi one udruge unutar Slytherina, no ipak je to Lara, vjerojatno je nešto poduzela.
Još ćemo vidjeti što će se dogoditi oko toga... Godina je još duga...

Vaš
prof. Jan Karl VonCroy

P.S.: evo, ja sam jedini koji piše, pa daj ljudi, malo dolazite na klub...
P.S. #2: Navanda, ne mogu ti poslati, nešto ti nije u redu s mail adresom ili s mojim klijentom; ako joj može netko drugi probati poslati lozinku i username? hvala...

Post je objavljen 09.09.2006. u 17:33 sati.