Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/formula1fanklub

Marketing

RAIKKONEN NAJBRŽI NA FERRARIJEVOM DOMAĆEM TERENU

Pet minuta nakon početka kvalifikacija, puknuće stražnje lijeve gume na bolidu Sakona Yamamota prekinulo je sesiju na gotovo deset minuta. Drugi incident, koji je obilježio kraj prvog dijela kvalifikacija, bilo je izlijetanje Christiana Kliena u zavoju Variante della Roggia, gdje je zapeo u šljunčanoj zamci. Šestorka koja se nije uspjela kvalificirati u drugu rundu sastojala se od: Vitantonija Liuzzija, Christijana Albersa, Marka Webbera, Tiaga Monteira, Takume Sata i Sakona Yamamota.

Drugi 15 minutni dio kvalifikacija protekao je bez ikakvih incidenata. Osim Kliena, koji nije zabilježio službeno vrijeme, ispali su: Jarno Trulli, Nico Rosberg, Ralf Schumacher, David Coulthard i Scott Speed.

Borba za pole poziciju na talijanskoj Monzi vodila se gotovo još jednu minutu nakon isteka vremena. Najbolja startna pozicija pripala je Kimiju Raikkonenu Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge koji je u svojem posljednjem pokušaju ostvario samo dvije tisućinke brže vrijeme od Michaela Schumachera, koji će sutrašnju utrku startati sa druge pozicije.
Treći najbrži bio je Nick Heidfeld u BMW Sauberu, a nakon njega slijede Felipe Massa, Fernando Alonso, Jenson Button i momčadski kolega Robert Kubica, uz kojeg će sutrašnju utrku startati Pedro de la Rosa.
Poredak prve desetorice zaključili su Rubens Barrichello i Giancarlo Fisichella.

Izvor:www.F1-HR.com by:marta* wave

Post je objavljen 09.09.2006. u 16:22 sati.