Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mylonelyday

Marketing

26. Poglavlje-KraJ :(

Došao je i taj dan "D", predstava. Božić je došao, i umjesto da ga učenici provedu u okružju svoje obitelji, bili su prisiljeni doći u školu gledati predstavu. Nakon nekog vremena, dok su učenici bezvoljno čekali početak, podignuo se baršunasti, crveni zastor. Prvi kadar koji se mogao ugledati je bio Djed Mraz kako sjedi u stolici i pored njega stoje dvije Djedove Pomoćnice.
-Draga djeco-počne pripovijedati.-Božić nije bitan zbog darova, već zbog ljubavi prema svojim bližnjima.-voditeljica je stojala pored pozornice i tiho izgovarala svaku Djedovu riječ.
-Možeš misliti.-tiho kaže Dana, tako tiho da ju nije čuo nitko osim Djeda. On ju mrko pogleda i nastavi sa svojim tekstom. Nakon nekog vremena, kada se predstava bližila kraju, na veselje mnogo učenika, dogodilo se nešto čudno.
-Pomoćnice, donesi djetetu igračku.-pomalo neljubazno Djed zamoli Danu da odšeta do vreće sa igračkama. Dana se jedva kretala u u kratkoj, zelenoj minici i nekim ružnim prugastim čarapama i jadnim cipelama, koje su zapravo bile njezine.-A da me zamoliš?-tiho mu odbrusi.
-Što je bilo?-Matt ju pogleda.
-Ne moraš se ponašati kao gonič robova.
-A kako da se ponašam?
-Kao Djed Mraz!
-Aha, znači tebi nisam dovoljno dobar ni za ovu ulogu?-Matt podigne glas. Učenici su znatiželjno promatrali što se događa.
-Što bi ti to trebalo značiti?-ljutito upita Dana dok je u ruci držala plišanu igračku.
-Pa mislim na tvojeg dečka, onog čudaka iz tvojeg razreda!-Peter je dobro znao o kome Matt govori.
-Ma daj molim te, zar ti stvarno misliš da bih ja bila s nekim Peterom?!
-A zašto ne?!
-Zato jer ne!-odjekivalo je cijelom dvoranom dok su učenici napeto pratili situaciju.
-Pa zašto, odgovori mi!
-Zato jer volim tebe, do vraga! Ne mogu vjerovati da si tako glup da to ne možeš shvatiti!!-nastane tajac u dvorani. Voditeljica je kipjela od bjesa zato jer se nisu pridržavali teksta.
-Ti...Nisi sa Peterom?
-Naravno!
-Voliš mene?
-Pa ovoga...-Dana se zacrveni.- Na neki način. Nisam mislila da si glup...samo sporo kopčaš....
-Zašto mi nisi rekla? Izjedao sam se zato jer sam mislio da si sa onim...tipom.
-Pa nisam.-zavlada tišina u cijeloj dvorani. Matt joj priđe, spusti Djedovu bradu i nježno ju poljubi. Dana se osjećala kao nikada do sada. Nije mogla vjerovati. Odjednom se dvoranom prelomi gromoglasan pljesak.
-Uhm...izgleda da smo popularni.-našali se Dana i zagrli Matta. Poklonili su se gledateljima koji nisu prestajali pljeskati.-A da dovršite predstavu?!-bijesno uzvikne voditeljica.
-NE!!-odjekne cijelom dvoranom. Voditeljica je morala priznati da je poražena pa je prekinula predstavu i pustila učenike da odu na tulum. Dok su silazili sa pozornice, Dani i Mattu su učenici čestitali i pozdravljali kao da su upravo dobili Oscara. Malo su se neugodno osjećali ali i to je prošlo. Sišli su i tulum je započeo. Svi su plesali i zabavljali se, a Dana i Matt se nisu odvajali jedno od drugog. Odjednom su do njih doplesali Jennie i Jimmy. -Hej, Danči, pogodi!-uzvikne Jennie.-Ja i Jimmy smo prohodali!
-Ma daj! Kada? Kako? Sve mi reci!-dok je Jennie uzbuđeno prepričavala, odjednom im je prišla Klare koja je bila sva umrljana šminkom.-Kako se ti kravo usuđuješ oteti meni mojeg dečka?!-Dana se začudila. Mislila je da je Klare napokon prebolila Matta, ali se prevarila. Jennie zakoluta očima.-Ma daj Klare, dosta više. Ofucala si se poput stare čarape. Zar ne vidiš da te nitko ne doživljava?! Gubi se!-Klare zatetura i ode dalje suznih očiju.
-Huh, napokon da je otišla, stvarno ju ne podnosim!-kaže Dana i zagrli Matta. Matt ju nježno poljubi u obraz.
-Imam neki osjećaj da će nam sve sada krenuti na bolje.- Nakon svega što su zajedno prošli, Dana i Matthew su napokon bili uistinu sretni.

*** The End =) ***



Post je objavljen 08.09.2006. u 23:09 sati.