Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Nadbiskup Barišić protiv marijanizirane Hrvatske


BLAGDAN MALE GOSPE

8. rujna - Tisuće hodočasnika okupile su se u marijanskom svetištu Gospi od Otoka u Solinu. Nadbiskup splitsko-makarski msgr. Marin Barišić u svojoj je propovijedi upozorio na velik problem suvremenog društva, odsutnost oca u obitelji.

"Uza svu moguću skrb i pažnju, zauzetost i ljubav žene-majke prema djeci, opasnost je da generacija bez oca postane feminizirana. A zar znakovi te feminizirane generacije nisu već donekle prisutni i prepoznatljivi u našem društvu," upitao je msgr. Barišić.

HRT, 08. rujna 2006.


Nadbiskup koji je javno pružao podršku optuženim čuvarima u Lori i sa Sanaderom dogovorio da neće dati podršku eventualnim prosvjedima nakon Gotovinina uhićenja, opet jaše unatrag.
Izjava u Solinu vjerojatno je usmjerena protiv razvoda brakova. Malo je tako dobrih vjernika kao što su Danijela Martinović i Marko Perković Thompson koji zaslužuju crkveni razvod.

Ajd razumijem da je crkveno poslanje zalagati se za obitelj, ali čemu napad na žene i to na Malu Gospu?! Jesu li žene krive za sve razvode brakova? Jesu li sinovi razvedenih žena homoseksualci ili nadbiskup Barišić nešto drugo misli pod feminiziranim generacijama? I koji su to znakovi feminizirane generacije prisutni i prepoznatljivi u našem društvu?

Gledanu kroz negativno značenje, feminiziranost zamjećujem samo kod dijela svećenika. Zar piskutavi glasovi, njegovane ruke, klaćenje pri stojećem govoru, ljubav prema cvijeću... nisu znakovi ženskastosti?


Post je objavljen 08.09.2006. u 18:32 sati.