Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lusa5

Marketing

Moje misli

evo baš sam gledala oprah i pričalo se o samoubojstvima tinejđera.
upravo me to natjeralo da razmislim, zašto bi netko učinio tako nešto? zašto bi netko sam sebi naudio? Ili možda nekome drugome?

opis slike

Život.... Život je nešto najveličanstvenije što je Bog stvorio. Život može biti i više nego lijep, ali samo ako znamo iskoristiti svaku njegovu minutu i sekundu. Samo ako znamo istinski uživati u svemu što nam pruža. Sreća je što svi u životu imaju drugu priliku, samo je trebaju znati dobro iskoristiti. Jer treću, četvrtu, vjerujte, nećete dobiti.
Dođe mi da razmislim i o nekim drugim pitanjima: kako to da ja, lucija živim baš tu u kolarevoj ulici? Zašto baš u gorici, ili u europi? Zašto sam tu, zbog čega?
Život mi ponekad nema smisla, zašto neki dobar i pošten čovijek umire slučajnom nesrećom ili ubojstvom, a pokvareni i zli ljudi i dalje žive??
Mnogo je pitanja, a malo odgovora...
Smatram da uvijek trebamo razmišljati o budućnosti, a ne vraćati se u prošlost i razbijati glavu nečim što više ne možemo promijeniti. Prošlost je iza nas. Život ne čini prošlost, nego budućnost. Zato uvijek treba pokušavati ponovo.

Dvije, tri mudre:

Kratak životni vijek
Dovoljno je dug
Za dobar i častan život!
(Ciceron)
Trenutak u kojem se rađamo
Već je korak prema smrti!
(Voltaire)

Treba paziti da kazna
Ne bude vreća nego grijeh
I da se zbog istog uzroka jedni kažnjavaju,
A drugi i ne pozivaju ne odgovornost.
(Ciceron)

Post je objavljen 08.09.2006. u 14:54 sati.