Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Počelo je u 'Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica' – 07. 09. 2006.

Krenulo je. Nova školska godina je tu. Djeca, štičenici Centra su već počeli s nastavom. Tu su i tete i stričeki. Evo i mene s goom. Već je osma godina kako se družim s malenima u Centru. Jednom tjedno sam tu i tokom dva školaska sata igramo se s kamenčićima. Slažu se crni i bijeli i hvataju oni protivničke boje. Ima veselja uspjesima. Gubi se, ali i pobjeđuje. Treba dobro brojati slobode i razmišljati kako uhvatiti protivničku grupu. Rastemo i razvijamo se.
Danas su došli oni koje već poznajem. Novi maleni će se polako uključivati tokom školske godine. Bili su ti i Ivica i Adil, koji su već u zreloj dobi. Nisu oni više štičenici, ali se sjećaju i tih dana. Srce je nekako vezano uz ovu zgradu, ove učionice, ove odgajatelje. Bio je to i njhov dom. Adil je čak preuzeo ulogu učitelja goa u dijelu Centra u Kolodvorskoj ulici. Tamo ja ne stižem, jer radim, a organizirana aktivnost je uglavnom prijepodne. Tako se Adilu obraćam s kolega.
Kako je to ovdje uobičajeno igralo se na maloj ploči 9x9 i to atari-go tj. Na zarobljavanje grupa kamenčića. Za pobjedu je svaki natjecatelj trebao osvojiti onoliko kamenčića kakova mu je kategorija. Svaki protivnici su igrali međusobno po dvije partije promjenom boje svojih kamenčića. Odigrano je 6 kola.
Pogledajmo konačni današnji redoslijed:

1. Adil Karupović 21. kyu, 11 bodova i sos 40
2. Predrag Nišević 7. interna kategorija, 9 bodova i sos 40
3. Ivica Sever 25. kyu, 9 bodova i sos 36
4. Jakov Sudar 7. interna kategorija, 6 bodova i sos 39
5. Anto Stipić 6. interna kategorija, 5 bodova i sos 36
6. Mario Krznarević 4. interna kategorija, 5 bodova i sos 26
7. Jasmin Zendeli 5. interna kategorija, 4 boda i sos 36
8. Darko Badovinac 7. interna kategorija, 2 boda i sos 15, igrao samo 2 kola
9. Tomislav Gegeš 3. interna kategorija, 1 bod i sos 34
Nove kategorije: nema promjena ovaj puta
Adil je nastavio s uspjesima u ovoj konkurenciji. Drugačije nebi bilo dobro. Ta on je učitelj atari-goa. Iznenadio ga je u jednoj partiji u drugom kolu Ivica pobjedivši ga pa su tako odigrali 1:1. Sve ostale protivnike je Adil pobjedio i sovojio prvo mjesto.
Najuspješniji od štičenika Centra je bio Predrag. On je i prošle godine ukazao na svoje mogućnosti u ovoj igri s puno kombiniranja. Ide to njemu. Bistar je on dejčak. Na turniru je bio drugi s istim bodovima kao i treći Ivica, ali s boljim sos.bodovima.
Jakov je bio četvrti na turniru, ali drugi među učenicima Centra. Izgubio je od sve trojice ispred sebe na tablici, a ostale je pobjedio.
Anto i Mario su peti i šesti, ali je Anto imao bolji sos i tako uhvati treće mjesto učenika Centra.
Darko je nakon drugoga kola demonstrativno otišao sa našega druženja. Kazao je da ga neki živciraju. Nije bilo šanse udobrovoljiti ga da ostane. On kada krene to je kao oluja.
Krenulo je i slijedeći četvrtak nastavljamo. wave
bl.Muradenu

Post je objavljen 08.09.2006. u 10:56 sati.