Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kenguur

Marketing

Licemjerje jednog naroda

.
Iako nisam imao namjeru pisati u postu o ovome, jednostavno sam popizdio jutros citajuci novine. Jutros otvorim Vecernji list i kako to kod nas vec biva jedna od udarnih vijesti opet pljuvanje po onoj trojici jadnika. Srna, Olic i Balaban. Spjevana je pjesma nepoznat pisac i ide ovako :



'Evo zore evo dana,
evo Boška Balabana.
Na izmaku noć je crna,
iz birtije ide Srna.
Malo pravo, malo krivo,
evo stiže Olić Ivo.
Kod Ćire smo bili djeca,
pa se nama sluša Ceca!
Kod Slavena kruha nema,
on bi slušo Pearl Jama!
Vidi Srne kako pjeva,
il' ko fol samo zijeva.
Nije sam, lane moje,
i kolege tu su, njih je troje.
Pršti Ceca, pršti Brena,
to je prava karantena.'



Pitam se koliko u svemu tome ima licemjerja ?
Jesu li oni mozda MANJE HRVATI ako slusaju FOLK ?????
Dali bi reakcije bile drugacije da su bili recimo na koncertu Miroslava Skore ili Mate Bulica ??
Kako pise u Globusu nebi bilo nikakvog problema da su Srna, Olić i Balaban sitne sate dočekali uz Bacha, Mozarta ili Dylana. Nekima naj vise smeta sto su slusali narodnjake. Nemam nista protiv toga da svatko slusa sta zeli, ali nije li preslo svaku mjeru ljude koje smo obozavali do neki dan, divili se njihovim vjestinama, pravili od njih nacionalne heroje, da tako pljujemo. Treba li ih mozda i u zatvor strpati ? Mozda i nije dovoljna novcana kazna ? Pitam se zasto je u Hrvatskoj sramota slusati narodnjake ? Pa kome svi ti silni pjevaci dolaze i pjevaju ? Razmisljam mozda se neko od Hrvatskih pjevaca boji konkurencije ili je ljubomoran sto narodnjaci dobro zaradjuju i imaju posla ?
Da se razumijemo, ja osobno slusam Misu kovaca i Dean Martina ali ne smeta mi sta ostali slusaju. Pitam se zivimo li mi u jednoj Medijskoj blokadi ? Koja je demokracija ako ljudi nemogu slusati sta zele ? Sjetite se prosle godine u Osijeku su cak pokusali zabraniti nastup Folk pjevaca. Zasto da ja mrzim moga susjeda ako ne slusa Thompsona ili Skoru, a slusa Halida Beslica ?
Poslusajte na netu malo radio susjednih zemalja !! Oni slusaju sve i svasta a kod nas je sramota. Pa zasto se kod nas na radiu ne moze cuti recimo i Zeljko Samardzic koji ima diovne pjesme a cujemo samo Matu Bulica koji je isto narodnjak? Ali on je KUM !!
Ma nista mi tu nije jasno samo znam da vise nastradaju ovi jadnici koji su slusali FOLK i njih pljujemo , a oni koji su privatizacijom pokrali drzavu i koji su "oprali lovu" i kupili nekretnine kako stoji jucer u izvijescu europske komisije, njima dizemo spomenike !
Pitam sam sebe , koji smo mi to narod ?






Post je objavljen 08.09.2006. u 08:20 sati.