Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Pinokiooooooooooo

Što se još treba desit pa da bi mirne duše rekli da je Sanader lopov i lažov?

Kad je trebalo položit vijence u spomen poginulih branitelja na dan nezavisnosti, Sanader je otputovao iz zemlje tvrdeći da ima neodgodive obaveze i da ne može biti na obilježavanju dana nezavisnosti. Na kraju ispadne da je ta neodgodiva obaveza u biti bio privatan posjet operi u Veroni na kojem su se eto „slučajno našli još i Miomir Žužul i Željko Čović“. Onda se još možemo prisjetiti i Sanaderovih izjava da prvo dionice Plive u vlasništvu države nisu za prodaju, zatim par dana nakon Verone da je Pliva ipak za prodaju, ali da novac nije jedini uvjet. Sve je kulminiralo tek ovih dana kad je sve procurilo u javnost i Sanader bio prisiljen drugi put mijenjati mišljenje i ovog puta izjaviti da će dionice Plive prodati onome tko ponudi više.

Zar stvarno netko misli da su Sanader, Žužul i Čović toliko ludi za operom da su u stanju potegnuti čak u Veronu? Neki su čak toliko ludi da to čine o državnom trošku i zanemaruju poginule branitelje.

Zanimljivo je kako se uz svaku veliku aferu može pronaći i ime Miomir Žužul. Kako bi netko poput Žužula uopće mogao primirisati tako velikim poslovima ako se zna da se dokazao kao neuspješan poslovni čovjek, upropastivši skoro pa darovanu mu tvornicu čarapa u Samoboru? Ili da se prisjetimo svježe afere Bechtel kad su Žužul i Kalmeta pod Sanaderovim pokroviteljstvom htjeli dati milijunske poslove bez natječaja. Prljavi poslovi su jedini odgovor, a neki to vole nazvati i lobiranje.

Šlag na kraju napravio je sam HDZ koji je pokušao diskreditirati Žejku Antunović koja je i provalila aferu napavši ju da je svoju kuću prodala po znatno višoj cijeni od tržišne, trgovačkom lancu Lidl. Haloooooo? Što je tu nezakonito ako je žena prodala svoju kuću privatnoj firmi? Može tražit i milijardu eura ako hoće.

Post je objavljen 07.09.2006. u 13:51 sati.