Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aurori

Marketing

Novi zadatak...

Sjedila sam u uredu i brbljala s Ozzie. Hermione je riješavala neku papirologiju. U ured je upao Scrimgeour sa Harryjem, Maggie i Amandom.

Scrimgeour: Blackova, noge dolje sa stola!
Ja: Evo odmah, ministre...
Scrimgeour: Da vam sada objasnim o čemu se ovdje radi.
Maggie: Isabell, ne misliš li da i ovaj ured trebali malo osvježiti? Promijeniti boju zidova?
Hermione: Maggie, ne treba!
Ja: Budeš to neki drugi dan...
Scrimgeour: Zadatak!
Ja: Recite, ministre!
Scrimgeour: Dakle, na tragu so Antonina Dolohova. I vi morate stupiti u kontak s njim.
Ja: Koji je zapravo smisao svega toga?
Scrimgeour: Da se ubacite u redove smrtonoša. I postanete špijuni Gospodara tame.
Maggie: Molim?!?!
Scrimgeour: Čuli ste me. Blackova, vama će povjerovati zbog vaše obitelji. A Potter ostaje u uredu.
Harry: Zašto ja moram ostati u uredu?
Ozzie: Harry, daj razmišljaj! Ne misliš li da bi bilo malo čudno da se odjednom ti želiš pridružiti Gospodaru tame? I zar zbilja misliš da bi te on primio u svoje redove nakon onoga sa proročanstvom?
Harry: Imaš pravo. Ali meni će biti dosadno.
Scrimgeour: Neće. Sa vama ostaje Grangerica.
Hermione: Ali ministre...
Scrimgeour: Nema ali. To je mora zadnja. Vas četiri se pripemite. Krećete čim dobijete točnu lokaciju Dolohova. Ja ću vam je poslati. Želim da se ubacite u smrtonoše kako god znate i umijete. Jasno?
Amanda: Da, ministre.

Scrimgeour je otišao. Harry i Hermione su su bili potišteni. Ovo je bio za sve nas prvi veći zadatak, a oni moraju ostati u uredu i vjerojatno riješavati papirologiju. Meni se nikako nije sviđala ideja da postanem smrtonoša. Ili bar prikriveni smrtonoša. Kako god. Ni Ozzie, Amanda i Maggie nisu izgledale baš prestretno. Nakon negdje pola sata nam je u ured doletio papirić. Amanda ga je razmotala.
Amanda: Molim?!?!
Ja: Am, što se dogodilo?
Amanda: Sjećate se one špilje u koju je Tom Marvolo Riddle vodio dvoje djece dok je još bio u sirotištu? E pa tamo je Dolohov.
Ja: Ovo je čudno. Šta bi tamo Dolohov radio?
Maggie: Pojma nemam. Ali ćemo ubrzo saznati.
Ozzie: Idemo!

Ozzie, Maggie, Amanda i ja smo se aparatirale na sam vrh jedne litice. Ubrzo smo se spustile do ulaza u špilju. Polako smo ušle u špilju. Vidjele smo Dolohova. Slijedile smo ga kroz sve barijere i radile sve što i on da dođemo do sredine špilje. Tamo je bilo jezero, a u sredini njega otočić. Dolohov je privukao odnekuda mali čamac i došao do toga otočića. Mi smo se bile sakrile u sjenu i bilo nas je nemoguće vidjeti. Dolohov je pio i pio iz neke čaše, a tada je napokon došao do onoga što je želio. Strpao je to u džep i ponovno ušao u čamac. Vratio se na našu strane obale. Krenuo je prema izlazu gdje smo mi bile skrivene. Izvadio je onu stvar iz džepa. Tada smo sve četiri shvatile što je to. To je bio...

Nastavlja se...

PS: Ja sam mislila da nastavak bude da mi nagovorimo Dolohova da nas primi u redove smrtonoša, pa da nam tada sve objasni o horkruksima. Jer kada su Harry i Dumbledore prvi puta tu tražili, nisu dobro pretražili i trebali su još i dalje piti kako bi došli do pravog horkruksa. A Voldemort sada želi sakriti svoj horkruks na drugo mjesto. Al ak nećete, možete i drugačije napisati. Ovo je samo moja ideja.

Isabell Black


Post je objavljen 07.09.2006. u 11:28 sati.