Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nib

Marketing

back to zagreb (samo za mrvu)

i mislim, mislim sta da napisem, pa se sjetim da se potpisem... ili ne.

uglavnom, vratila se ja u zagreb. cudno mi je to sve. nakon mjesec i pol dana u nekim selima (dobro, rovinj se bas ne racuna pod selo, ali usporedi ga sa zagrebom pa da vidis! ) totalno sam izgubila osjecaj za vrijeme. kad sam odlazila bio je to dobri stari zagreb pun finog gradskog smoga na +30°C i nepristojnih ljudi koji uglavnom pricaju samo jednim jezikom i to hrvatskim pa ih barem mogu razumjeti kad mi psuju mater - za razliku od talijana koje kuzim samo po gestikulaciji rukama (i nogama, po potrebi). a sad kad sam se vratila: zetovci promijenili politiku pa se odjednom vozim besplatno, opet nekakve bandićafere, hladno mi je i pitam se kakve su to guzve po tramvajima u 7 navecer. a onda se sjetim da je skola pocela. da, da - dobri stari zagreb je back in the mood.

nego, naletila sam neki dan na onaj svoj «new year's resolutions» post i dobro mi je krenulo – ispunila sam otprilike 4ipol od 8 tocaka na listi. jedna od njih je bilo upisivanje faksa. a kad smo vec kod toga, u ponedjeljak pocinju predavanja. izgleda da cu se i ja brzo morati vratiti u ovaj svijet i konacno saznati koji je dan, datum itd. kvragu, a bas mi je bilo dobro...



i na kraju, jos jedna od tocaka na listi bio je odlazak izvan zemlje za praznike. pa nije bas da sam ljetovala na karibima ili tako nesto, ali i jedan dan u veneciji bio je fora. kad je suncano i toplo tamo ima puno (previse) turista. tada ne mozes normalno hodati ulicom i cuju se svi jezici svijeta. kada pak nije suncano i toplo, cini mi se da svi oni kanali smrde otprilike kao kanalizacija. inace, venecija je stvarno poseban grad. lijep i simpatican, a u isto vrijeme cudan i dosadan. svi oni kanali su jako super i simpa dok ih nisi vidio tisucu pa ti je svaki isti kao onaj prethodni. a brodovi... pokusavala sam si zamisliti sebe kako govorim recenicu tipa «ne mogu sad, zurim na brod, moram na faks» i nije mi uspjelo. sve u svemu, venecija mi se cini super odrediste za nekoliko dana odmora, ali mislim da ne bih bas voljela tamo zivjeti.

toliko od mene za ovaj put, pozdrav do iduceg posta! budite lijepi dobri i pametni ;)

Post je objavljen 07.09.2006. u 10:46 sati.