Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/arsenalgirl

Marketing

Odlazak Reyesa,dolazak Julia Cesara Baptiste :-)

Jose Antonio Reyes otišao je u Real Madrid, dok je u suprotnom smjeru (zajedno s nekoliko milijuna funti) otišao Julio Cesar Baptista.


Brazilski internacionalac Julio Cesar Baptista potpisao je za Arsenal. U zamjenu za Baptistu Real je dobio Arsenalovog napadača Josea Reyesa. Real je Arsenalu nadoplatio nepoznati novčani iznos (špekulira se 3 milijuna funti).

Baptista (24) može igrati veznog igrača i napadača. On je prošlog ljeta bio na meti Arsenala, a pažnju je privukao igrama u Sevilli gdje je kao vezni igrač zabio 38 golova u 63 nastupa uključujući i 5 golova u kupu UEFA u sezoni 2004/2005. Julio Baptista, čiji je nadimak la bestia, prošlog je ljeta potpisao za Real Madrid i u 45 nastupa zabio 9 golova.

Baptista je do sada skupio 18 nastupa za Brazilsku reprezentaciju za koju je postigao i tri gola. Nije bio pozvan na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj, ali je s Brazilom osvojio Copa America 2004 i Kup konfederacija 2005.

Španjolski reprezentativac Jose Antonio Reyes za Arsenal je nastupio 110 puta u postigao 23 pogotka. Za Španjolsku je nastupio 21 put.

Arsene Wenger je izjavio: "Julio je veliko pojačanje za nas. On je jak i svestran igrač koji može igrati u vezi i napadu. Svoj potencijal pokazao je u protekle tri sezone u Španjolskoj, kako u Realu, tako u Sevilli."

Image Hosted by ImageShack.us


U sjeni odlazaka Colea i Reyesa, i dolazaka Baptiste i Gallasa malo tko je mario za dolazak mladog Brazilca Denilsona Pereire Nevesa.

Neves je veznjak i aktualni kapetan brazilske U-19 vrste. Do sada je osvojio Copa Libertadores, FIFA World Cup Club Championship.

Plaćen je 4 milijuna funti.

Post je objavljen 06.09.2006. u 15:36 sati.