Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zgekstremist

Marketing

ZVIJER

I sad se vi pitate kakav je to naslov prvog posta poslije godišnjeg. Pravi je, baš onakav kakav treba biti. Nakon gotovo 4 godine Dr. Frankenstein, to jest ja, vraća se u svoju monstruoznu ordinaciju da bi ponovno stvorio zvijer - takvu kakvu nikada nisam imao. Tehnologija je otišla daleko naprijed. Pojavili su se novi, vrlo brzi procesori i matične ploče koje već adresiraju do 16 GB radne memorije. O nečem takvom smo nekada mogli samo sanjati a danas je to realnost za sve one koji imaju dvoljno novaca......aha, sad se vi pitate imam li ja novaca. Pa recimo da sam preko ljetnih praznika bio vrijedan i sakupio nekoliko tisućaka kako bih zatvorio financijsku konstrukciju za stvaranje zvijeri. Ovaj puta ću se malo baviti i na estetiku. Zvijer će naime biti povremeno svijetleća i to najčešće u plavom i ljubičastom tonu neonske rasvjete. Dominirat će ploča od pleksiglasa kako bi svi mogli vidjeti unutrašnje organe zvijeri jer eto, ovaj puta želim da sve bude više-manje transparentno. Zvijer će moći prepoznati moj glas i shodno tome raditi ono što ja budem htio. Zvijer će biti toliko pametna da će moći popamtiti svu moju milu mi i dragu fonoteku u digitalnom obliku, sve fotografije i sve filmiće koje sam do sada digitalizirao. Zvijer će biti jedinstvena i zvat ću je jednostavno "Zvijer" jer ne znam kako bih je drugačije mogao nazvati.
No dobro, ajmo sada u surovu realnost, dosta je pjesništva: SLAŽEM NOVI PC i konačno u njega namjeravam utući toliko love da bi se nekome moglo zavrtjeti u glavi. Godinama sam krpao ovu kantu što pod stolom veselo bruji i omogućava da pišem retke što ih upravo čitate ali sada je bil dosta. Kanta ide u prošlost a novi PC (Zvijer) dolazi na njegovo mjesto.
Hoćete karakteristike? Evo, bez ikakvih tajni:
Procesor: Amd Athlon64 FX-57, Socket 939 (sad svi: Vauuuuuuu!)
Matična: DFI LANPARTY UT NF4 SLI-DR
RAM: Apacer 4x2GB (sad svi: Isuseeeeee!)
Grafička: MSI VGA PCIe ATI Radeon X1900XTX MSI, 512MB DDR3-256bit (sad svi: Ti si luuuuud!)
Dodatna zvučna: Creative Labs X-FI Xtreme Music
Kućište: Thermaltake big tower Tai-Chi (sad svi: Ideeeeeš!)
Napajanje: TAGAN 700W Dual Engine (svi bez riječi)
Hard diskovi: 3xSeagate 700GB, S-ATA 300 i jedan mali sistemski Seagate 250GB S-ATA II
DVD-ROM: LG (sentimentalan sam pa sam ipak nešto ostavio iz kante :-)
Floppy: Teac (i to je iz stare kante....žao mi ga je baciti :-)
Pržilica: DVD±RW Plextor PX/760A/RTL 2MB (18x DVD±R)
Tipkovnica (i miš): Logitech Cordless Desktop MX 5000, Laser, USB
Slatki dodatak: frontpanel EUROCASE LCD SYS GUARD 4 Silver + 7in1 Card Reader
i šećer na kraju
Monitori: 2xEizo L768-K, 19" LCD, 1000:1
Pitanja?
Ahaaa, cjenčica vas zanima? Ma sitnica, tričavih 35.000 kunića....otprilike....mmmda, dobio sam neki popust i rabat i tak nešto. Eto, kad ga sastavim, a to će biti kad poberem sve komponente koje mi trebaju i naravno kad proradi, pofotkat ću ga i radost podijeliti s vama, vjernim čitačima mojeg ekstremnog bloga. I onda kažu da nisam "ultraekstremist". Ma daaaaajteeeee :-)

P.S.: dodao bih još par modnih detalja kao što su još 2-3 kvalitetna ventilatora i poneko svjetlašce ali mi je usfalilo nekih petstotinjak kunića. To sam dao onoj krmači iz prethodnog posta....dabogda joj se veš nikad ne osušio!


Post je objavljen 05.09.2006. u 23:39 sati.