Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sickofitall

Marketing

Tisuće plaža MA Rivijere pt. III – Brela: Istinski Biser Jadrana

np Agalloch – Ashes Against The Grain LP

Image Hosted by ImageShack.us

Pošto sam se vratio na plažu nakon naporne sezone, ostalo mi je za obraditi zapadnu plažnu stranu Makarske Rivijere, tako da sam za ponovnu paljevinu svih vas koji niste trenutno na nekom moru i ne uživate u pravim ljetnim danima koji su nas zadesili, nakon prve i druge reportaže, izabrao plaže općine Brela. :)

Image Hosted by ImageShack.us

Dakle, šetajući plažama Brela jučer poslijepodne ponovno sam se uvjerio da sintagma o najljepšim plažama MA rivijere, onim breljanskim, dakle, automatski i Hrvatske, drži itekako vodu. Brela su oduvijek bila posebna. Breljani na primjer, nerade privatni smještaj s agencijama jer on im se puni po inerciji, već godinama onim istim stalnim gostima koji dolaze uživati ovu destinaciju. Mnogi počasni gosti dolaze skoro 40-tak godina kontinuirano. Brela su brand.

Image Hosted by ImageShack.us








Image Hosted by ImageShack.us

Brela imaju male, intimne plažice na predjelu od Vruje do Jakiruše, imaju male i pitoreskne plažice na predjelu od Stomarice preko Šćita pa do Podrača, a imaju i najhvaljeniju plažu Makarske rivijere, Punta rat, gdje se nalazi i znameniti kamen koji se danas koristi kao službeni simbol Brela. Nakon Punte rat slijede velike i duge plaže ispod hotela Marina, Maestral i Soline, sve do administrativnog centra općine, Solina. Ne veliki pojas ponovno malih i simpatičnih plažica proteže se od Solina do hotela Berulia, gdje je imaginarna granica i tu počinje Baška Voda.

Image Hosted by ImageShack.us





Ovo je, dakle, bio mali vodič za neznalice o Brelima. Mene osobno na ovakav, dokumentaran način nije bilo na plažama Brela od doba kada sam radio kao turistički inspektor te šetao Brelima svakodnevno i divio se ovoj ljepoti krajnjeg zapada Makarske rivijere. Ima od toga gotovo deset godina. Uvjerio sam se jučer ponovno kako su Brela lijepa, oho ho, itekako. Zato vama, dragi čitatelji, ovim postom donosim jedan mali dio te ljepote.












Post je objavljen 05.09.2006. u 20:58 sati.