Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/foootbal

Marketing

"Ako me ne pustite, zabit ću autogol"

bangburninmadAutor ove "genijalne" izjave je William Gallas stoper francuske reprezentacije, koji je na ovaj način prijetio Chelseaju i odbijao nastupiti za aktualnog prvaka Engleske...


Iz Chelseaja su se priopćenjem obratili navijačima kako bi rasvijetlili razloge puštanja Williama Gallasa u Arsenal u zamjenu za Ashleya Colea. Gallas je od zimskog prijelaznog roka izražavao nezadovoljstvo kojem je razlog bila pozicija na boku na kojoj ga je koristio Mourinho.
"Prijetio je da će postići autogol, zaraditi isključenje ili napraviti kardinalnu pogrešku koja bi protivniku omogućila postizanje pogotka ukoliko ga stavimo u prvih 11", stoji u priopćenju Chelseaja. Ovo je bila "kap koja je prelila čašu" i nakon te prijetnje odlučeno je da Gallas može napustiti klub.
Krajem prošle sezone Francuzu je ponuđen poboljšani ugovor koji je on odbio potpisati uvjeren kako će na ljeto biti transferiran. No Mourinho je smatrao kako mu je Gallas potreban i nije ga želio pustiti i tu je Francuz na razne načine preko incidenata pokušavao doći do izlazne vize.
Prvo se nije pojavio na aerodromu kada je momčad putovala na američku turneju. Nakon toga mu je Mourinho obećao kako će prijeći preko svega i da će ravnopravno konkurirati za nastup što mu se također nije svidjelo. Kada je uoči susreta prvog kola s Manchester Cityjem Chelsea ostao na tri zdrava braniča i poluzaliječenim Johnom Terryjem, Gallasu je postalo jasno kako će biti na travnjaku i tada je uputio već napisanu prijetnju.
Ukoliko je točan, potez Gallasa vrlo je neprofesionalan. Odlazak je bio neminovan jer nije baš uputno imati u momčadi igrača koji vam prijeti namjernim pogreškama...
Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 05.09.2006. u 10:18 sati.