Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opoznatima3

Marketing

"Umjetnik-gerilac" Banksy objavio rat Paris Hilton

Image Hosted by ImageShack.us
bangBRITANSKI likovni umjetnik koji koristi pseudonim "Banksy" (a za koga "Guardian" vjeruje da mu je pravo ime Robert Banks) prije nekoliko dana otpočeo je rat protiv američke glumice, pjevačice i jet-seterice Paris Hilton.

Banksy, čija je specijalnost pisanje politički i sadržajno provokativnih grafita, prije nekoliko dana je u 48 prodavaonica nosača zvuka u Britaniji prokrijumčario oko 500 vlastitih - na poseban način "obrađenih" kopija "Paris", debitantskog albuma Paris Hilton te ih zamijenio s primjercima izloženima na polici.

Kupce albuma koje zapadne Banksyjeva kopija u sadržaju CD-a će dobiti naslove pjesama kao što su "Zašto sam slavna?", "Što sam učinila?" i "Zbog čega postojim?", a na ilustracijama se Paris Hilton pojavljuje u toplesu, praćena uličnim beskućnicima i s tijelom na koje je photoshopom montirana glava njenog psa.

Na jednoj ilustraciji je pak glava Paris Hilton stavljena na tijelo lutke u izlogu, propraćena biblijskim citatom protiv štovanja idola.

Umjesto Hiltoničinih pjesama kupci će slušati ništa drugo do zvuk bubnjeva, povremeno prekidan riječima "Thats Hot!" koje je Hilton izgovarala u svom reality showu "Simple Life".

Pretpostavlja se da je Banksy ovime htio iskazati prosvjed protiv kulta bezvrijednih slavnih osoba koje danas njeguju svjetski mediji.

Banksy je prije toga slavu stekao suradnjom sa zapatističkim gerilcima u južnom Meksiku, bojanjem simboličkih ljestvi na zid koji dijeli Izrael od palestinskih područja, te ostavljanjem grafita i vlastitih crteža u najčuvenijim britanskim galerijama.



Post je objavljen 04.09.2006. u 20:07 sati.