Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shtrumfeta

Marketing

ljepota

kad ugledaš nekog nepoznatog po prvi put, što ti prvo upadne u oči? kosa, oči, zubi, cipele, usne, guzica, ruke? uglavnom to je uvijek nešto što ti odudara od sveukupnog izgleda... nešto zbog čega ona (nepoznata osoba) već prvi put kad je vidiš ostvari taj 'prvi dojam'. već znaš nešto o njoj. i prema tome odlučuješ bi li taj stranac mogao biti netko vrijedan tvoje pažnje. znam neke ljude koji su u stanju zaljubiti se na osnovi nečijeg izgleda. dobro, ne baš samog izgleda, već na temelju nečije sveukupne pojave. naravno, nije tu riječ o onoj klasičnoj zaljubljenosti. već o neodoljivoj privlačnosti koju počinješ osjećati. ponekad ja ta privlačnost toliko jaka da ti se čini kao da zapravo poznaješ tu osobu i da si spreman napraviti bilo kakvu ludost samo da bi nekako završio s njom. uopće ne trebaš poznavati nečiju osobnost da bi se zatelebao preko ušiju. nekima to zvuči apsolutno nemoguće, ali kad malo bolje zamislite nije baš tako nevjerojatno kako se čini.
kad bolje razmislim, mislim da za svakog postoji osoba koja bi ga mogla ostaviti bez daha. toliko posebna da pomisliš kako nema savršenije osobe od te. doduše, ovo se ne mora odnositi samo na izgled...
recimo, upoznate nekog i ta vam osoba postane nevjerojatno simpatična i draga. automatski će vam i fizički postat ljepša. ne mislim na to da će se iz babmija pretvorit pepeljugu. nego na to da ćete prestati uočavati njezine tjelesne nedostatke i početi primjećivati samo njezine lijepe dijelove. (hm, još malo i ova tema će otić u jedno skroz drugo područje)
'ljepota je u očima promatrača'
jedna velika istina. ono što je nekome lijepo, drugom je ružno. i obrnuto. neke čak nečija ljepota može i odbiti. osjećaju se nesigurno pokraj nekog tko je lijep. no, bilo kako bilo, fizički izgled je danas bitan i svi oni koji misle da nije tako žive u zabludi.
ali, izgled je privremen. osobnost i karakter je ono što te prati cijelog života. nečiji izgled te može refleksno privući, ali ako imaš ijednu čitavu dasku u glavi i skužiš da je jedino što možeš raditi s takvom osobom je -gledati ju neće te privlačiti još dugo.
svatko može toliko učiniti da izgleda najbolje što može. a ako se iza lijepe fasade krije i lijepa osoba, to onda ne pustiš samo tako.

Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 04.09.2006. u 18:30 sati.