Bili mi za vikend na Pagu, u Pagu. Što se enogastronomskih užitaka tiče, ništa nije bilo vrijedno spomena. A sir je skup i prevelik.
Meni su vrhunac bili putni sendviči domaće izrade (dobar putni sendvič točka je na i svakog putovanja): crno pecivo, Galovićeva kulenova seka, mladi kozji sir, paradajz.
Mislim da oni imaju i neke veze sa šokom koji je uslijedio kad je vaga danas pokazala iznad zacrtane kilaže vitkosti i ljepote.
Mogu pohvaliti sustavno povoljne cijene piva u kafićima, ako ne jeftinije, onda isto koliko u Zagrebu. Dok se u Ličkoj kući na Plitvicama jede ok (al ne kao nekad), ali skupo. Imaju i točeno Velebitsko, ali nisam kušala, išla sam na sigurno, na bocu.
I brala sam na Pagu po divljini kadulju. Lijepo je šetkati po divljini i brati samoniklo bilje, osjećala sam se ko druid iz Asterixa. Sad se ta kadulja suši na balkonu, na Filipovoj staroj potkošulji. Ne znam je li to prikladan postupak. Ovih dana ću je iskoristiti u grahu s paradajzom.
A za pola sata uslijedit će prvi poluobiteljski sraz u stolnom tenisu između ekipe Tomišić-Zibar i Josip+Ivana. Ping-pong loptica jest okrugla, ali vjerujem da je prednost na našoj strani. Ipak su tu iskustvo i sigurne sredovječne ruke. Više o svemu na stranicama sutrašnjeg izdanja Sportskog kutka.
A današnja mudra misao ilustrirana slikom paških gaća je: Čistoća je pola zdravlja, a dobar ručak druga polovica. (Ima tu i parafraziranja Mime)
Post je objavljen 04.09.2006. u 17:04 sati.