Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/anarhijaweekly

Marketing

U RALJAMA FARMACEUTSKIH LOBIJA

Operni trio koji se nedavno sastao u Italiji; Sanader, Čović i Žužul (ostali su nebitni) ima sreće što je medijski prostor zatrpan narodnjačkim triom Balaban, Olić i Srna, pa su mutne radnje prvospomenutih stavljene u drugi plan. Sanader je i dalje okružen mutnim facama poput Miomira Žužula koji uz debele provizije inzistiraju na tome da premijer radi protuzakonite stvari i svojim autoritetom utječe na prodaju Plive američkom ponuđaču, a sve kroz priču kako je njegova ponuda, a što je danas dotični premijer i izjavio; najbolja - preciznije, premijer je izjavio da će prodati onome tko bude imao najbolju ponudu.
Pojam najbolji ne postoji u ekonomskom riječniku. Ponuda mora biti financijski najveća. Ako idioti prodaju Plivu Barru za manje para, a prodaju Hrvatskoj priču kako je ta ponuda za sve najbolja, znajte svi da je u pitanju prijevara.
Actavis se u ponekim našim neozbiljnim medijima od početka kampanje za kupnju Plive počeo kroz kvazistručan izričaj nazivati neprijateljskim preuzimateljem. Sve se uvijek kada su veliki novci u pitanju može umotati u različite vrste celofana ili ukrasnog papira, nazivati ovakovim ili onakovim imenima, no od početka je jasno da se vrhunska kompanija pokušava prodati na polutransparentan način, sa hrpom mutnih i vjerojatno nelegalnih dogovora sa strane, a naravno, sve u prizemnom materijalnom interesu domaćih hijena od prije poznatih hrvatskim građanima. Gadi mi se i sama pomisao da čovjek sa 20 afera iza sebe, čuveni Miomir Žužul, upravo sudjeluje u dogovorima i pregovorima sa premijerom, predsjednikom Uprave Plive, čelnicima INA-e i sličnim facama i određuje makar i u najmanjoj mjeri budućnost stotina radnih mjesta Plivinih radnika, proviziji stotina dioničara Plive, punjenju proračuna kod eventualne prodaje i sličnim vrlo važnim stvarima za ovu državu. Nevjerojatno je kako sve legalne instance, državne agencije za nadzor, Hrvatska Vlada i ostali, služe samo kao paravan, dok se dogovori odvijaju s druge strane granice uz zvuke opere, korporativne sponzore i tko zna kakove after houre...

Post je objavljen 04.09.2006. u 16:20 sati.