Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

11. Ljetni otvoreni go-turnir Go-kluba 'Velika Gorica' – 02. 09. 2006.

Redaju se ovogodišnji ljetni velikogorički turniri. I nije im kraj, jer 12. je slijedeći vikend. Još uvijek je odziv malen. Kao da se neki od ranije više ne vide u sastavu igrača goa. Većina su mladi, pubertetskog uzrasta. U toj dobi drugi su interesi u većine. Sjediti smireno satima nad hrpom kamenčića i smišljati nove oblike. Samo neki u tome vide ljepotu. Vrijeme je to puno energije što traži izlaz drugim aktivnostima. Nas nekolicina nalazimo ljepotu u ovoj igri i nastavljamo druženjima uz nju. Ovaj puta ponovo nas je bilo sedmero.
Vrijeme za razmišljanje je bilo 30 minuta po igraču i byoyomi od 15 sekundi za potez. Komi u ravnopravnim partijama je bio 6,5 poena. Partije su bile handicap po razlici u kategoriji umanjenoj za 2. Igralo se u 'Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica' u Zagrebačkoj 90 sa početkom u 10:30. Igran je švicarski sistem.
Pogledajmo konačni redoslijed ovosubotnjeg nadmetanja:

1. Matej Zakanj 5. kyu (Velika Gorica), 5 bodova, sos 14
2. Mladen Smud 2. dan (Velika Gorica), 4 boda, sos 15
3. Nikola Primetica 14. kyu (Zagreb), 3 boda, sos 12,sosos 53
4. Damir Podvinski 10. kyu (Zagreb), 3 boda, sos 12,sosos 52
5. Marko Ugarčina 10. kyu (Velika Gorica), 2 boda, sos 14
6. Adil Karupović 21. kyu (Velika Gorica-Kurilovec), 2 boda, sos 13
7. Filip Galeković 25. kyu (Velika Gorica-Mraclin), 1 bod, sos 10
Nove kategorije: 13. kyu: Nikola Primetica
U prvom kolu postignuti su očekivani rezultati. Matej je, dajući tri prednosna kamenčića, pobjedio Marka za uvjerljivih 77,5 poena. Velikim razlika je Damir pobjedio Filipa, a Mladen Adila dajući po devet prednosnih kamenčića.
I treći susret u poslijednja tri vikenda između Mateja i Damira završio je Matejevom pobjedom. Nije bilo baš uvjerljivo, tek za 21,5 poen. Mladen predajom odnosi bod protiv Nikole, a Marko ogromnom razlikom protiv Filipa. Bod bez borbe dobiva Adil.
U trećem kolu slijedi odluka o pobjedniku turnira. Matej i Mladen igraju uz četiri prednosna kamenčića. Matej stvara veliki utjecaj na centar, a Mladenu ostaje nekoliko kamenčića unutar toga. Pokreće izvlačenje njihovo, o ćemu se lomi partija. Uz taktičke greške, Mladen gubi grupu u sredini, koja je još na veliko narasla slaganjem novih kamenčića, i potom predaje partiju. Bio je to krivi strateški pristup igri od strane Mladena. U ovom kolu igra i Marko protiv Nikole. Uz dva prednosna kamenčića Nikola ogromnom razlikom od 165,5 poena pobjeđuje Marka. Damir velikom razlikom odnosi bod protiv Adila, a Filip bilježi bod bez borbe. Matej je sada sam na vrhu tablice.
Matej grabi prema turnirskoj pobjedi pobjedom protiv Marka u četvrtoj rundi. Mladen ga slijedi na bod zaostatka nakon pobjede protiv Damira. I opet je to bila Damirova prednost do blizu kraja partije. Adil hvata drugi bod. Stradao je njegov učenik i prijatelj Filip. Bez borbe bod dobiva Marko.
Poslijednja runda ništa bitno ne mjenja na vrhu. Matej je uvjerljiv protiv Adila s devet fore, a Mladen protiv Marka dosta tijesno za 18,5 poena pobjeđuje također s devet fore. Nikola velikom razlikom osvaja i treći bod protiv Filipa, a Damir također treći bod, ali bez borbe.
Obračun bodova na kraju pokazuje, da u borbi za treće mjesto, Damir i Nikola imaju po 3 boda. Sos-bodovi su im također jednaki 12. Nikola ima jedan sosos-bod više i osvaja treće mjesto.
Slijedeće subote je na redu 12. Ljetni velikogorički vikend-turnir. Igra se u Centru za odgoj i obrazovanje u Zagrebačkoj 90 s početkom u 10:30.
Pripremio bl. Muradenu – Luzer

Post je objavljen 04.09.2006. u 12:53 sati.