Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Sijela, igre i divani u Vrbanji

VRBANJA - Vrbanja, Soljani i Strošinci, cijela općina bila je na nogama, u kolu i plesu. Na priredbi je bilo više od tisuću ljudi, koji su bili i aktivni sudionici.
Igre i divani bila je prva od osam priredaba Sijela, igre i divani. Projekt su izradili u Wigwamu Mihaela i Ivica Sente, a scenarij je napisala Martina Matković. Pokrovitelj je Večernji list te voditelji Branko Uvodić i Mirjam Dražić-Karalić. Općina Vrbanja pokrovitelj je i organizator. Posjetitelji su prezadovoljni programom, u kojem su i sami sudjelovali, u igrama.
Nastupili su KUD iz Soljana Slavonija i "Andrija Pekar". Slavonija band profesionalno je obavio posao, a Sandi Cenov digao je na noge mlade.
Druge večeri u Vrbanji nastupila su društva Posavac iz Vrbanje, koje ima 82 godine tradicije, i Seljačka sloga iz Strošinaca. Lijepe su bile nošnje, igre, pjesme i tambure. Nastup Udruge staratelja u kulturi Posjed Vrbanja zaslužio je pljesak publike. Nastupili su humorist Čika Toma, TS Sinovi ravnice, Magdalena. Pripremljen je karaoke show i igre za gledatelje.
IZVOR:www.vecernji-list.hr

Post je objavljen 04.09.2006. u 08:41 sati.