Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/wrunga

Marketing

Tražimo prirodoslovce, morski smjer

Eto ga, obavljeno je oproštajno kupanje za ovu sezone za kojim nedavno naricah, iako nije isključeno da ću sebi upriličiti još koji oproštajćić ukoliko klimatske i ine okolnosti do dozvole.

Što bi u Northern Exposure rekli, sad sam obavio closure.
(taj engleski vrlo je nakošen jezik)


KRATKI NASTAVAK TEKSTA O TIJELU I DUŠI

Duša se pomalo protresla, zakovitlala i onda, manje-više, poslušno vratila tijelu svome. Poneko zrnce stiglo je s juga, ali čini se da će ipak trebati izvršiti skupljanje sitnih, ali dragocjenih ostataka koji još uživaju u toplim i podatnim krajevima.

Ovo što je dosad prikupljeno svakako je dovoljno za normalno djelovanje čovjeka, što je u današnjem postkapitalističkom svijeta postalo jedino važno.

Ali, ne damo se, ne damo.


ZOOLOŠKI OSVRT

Kao što ste primijetili, ali da ekspliciram prethodno implicitno danu informaciju, nisam sreo meduze. Jučer sretoh nešto izgleda jest meduza, ali navodno nije opasno. Puležani to zovu klobuk. Guglajući klobuk, tj. morski klobuk, pronašao sam rezultate samo na slovenskim stranicama. To bi moglo biti morsko pluće (evo ga, i hrvatski se zna iskositi), ili Rhizostoma pulmo, na sanskrtu.

Ima li prirodoslovaca koji bi mi mogli pomoći? Smećkasto-narančasti klobuk, fraktalne strukture šara, kratki krakovi na kojima su na krajevima bijele tanke vlasi, dosta njih. Kreće se solidnom brzinom, za razliku od meduza, a to kretanje ide na neki reaktivni pogon, poput mijeha.

Ima li koga tko zna je li to to? Htio sam postaviti sliku, ali mi nekako ne liče na to što sam vidio.
Na slikama se ne vide šare, kraci su duži i nema tih finih bijelih niti (kao one bijele tanke morske biljke koje rastu iz kamena, ne znam kao se zovu,a ne znam ni jesu li biljke). Klobuk je plosnatiji, na slici stoji naopako.

Dakle, tražimo prirodoslovce. A evo i slike, iako na njoj ne sliči na sebe. No, i ja često sebi ispadnem čudan na slikama.

Photobucket - Video and Image Hosting

Eh, da je doktor Dulitl živ...



NAJNOVIJE VIJESTI:

Doktor Dulitl je živ i sve vas puno pozdravlja!
A meduza još prolazi krizu identiteta, pa je nervozna i peckava.


A ja sam se probudio ranije i sve izgleda nekako bolje nego sinoć, nego inače, čini mi se da je vrijeme preda mnom i da ću danas stići napraviti sve što poželim.
Rano buđenje, dakle, čini čovjeka sklonim opsjenama.
Budući da je sve, ili gotovo sve, opsjena, dobro je kad je bar ta opsjena lijepa.

Post je objavljen 05.09.2006. u 07:40 sati.