Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/abcdoors

Marketing

Novosti o Morrison Hotelu

Image Hosted by ImageShack.us

Ljubiteljima rock muzike iz cijelog svijeta dobro je poznata fotografija s omota antologijskog albuma Doorsa iz 1970. "Morrison" hotel, na kojoj Jim Morrison i ostali clanovi kultnog benda gledaju kroz prozor istoimenog hotela u središtu Los Angelesa.
Isti se taj proslavljeni hotel ponovo našao u medijima, ali ovoga puta po zlu: kao predmet sudske tužbe stanara koju su podigli protiv vlasnika zgrade jer je hotel potpuno uništen.
Cetrdesetoro stanara koji stalno žive u hotelu "Morrison" tužilo je firmu za nekretnine "Hope Pico Co." i upravnika zgrade Saulija Danpoura zbog zapuštanja zgrade do te mjere da je postala opasna, nehigijenska i neprikladna za stanovanje.
U tužbi se, uz ostalo, spominju horde štakora koje neometano žive u hotelu, najezde žohara, plijesan po zidovima, nedostatak požarnih alarma, pa cak i manjak tople i hladne vode i grijanja.
Hotel je podignut prije 90 godina u dijelu središnjeg Los Angelesa koji je tada bio poslovni centar, a danas je opskurno okupljalište prosjaka i socijalnih slucajeva.
Ni eksterijer zgrade ni 111 apartmana u njoj ne održavaju se vec decenijama, pa je gradska sanitarna služba proljetos izdala upozorenje vlasnicima da hitno preduzmu potrebne popravke. I u tim spisima spominju se miševi, žohari i komarci, kupaonice cije vodoinstalacije godinama ne rade, izložene elektricne žice koje predstavljaju smrtnu opasnost, te nedostatak grijanja i klima-uredaja.


Image and video hosting by TinyPic

Slika sa petog albuma Morrison Hotel koji je izašao u veljaci 1970. godine.

Post je objavljen 03.09.2006. u 19:22 sati.