• moji linkovi
  • LOVE PARADE - Parada mira i ljubavi

    Marketing

    • moji linkovi
    • LOVE PARADE - Parada mira i ljubavi

      Love Parade korijene vuče iz 1989 kao duh mijenjanja Europe. Prvi puta održao se 4 mjeseca prije rušenja Berlinskog zida. Love Paradezapočeo je Berlinski Underground pod vodstvom Matthiasa Roeingha poznatijeg kao "Dr. Motte". Prvobitno je imao formu političke demonstracije za mir I međuljudsko razumijevanje kroz glazbu, iako je najvjerojatnije stvarni motiv bio samo napraviti party.

      Do 1996. godine Love Parade se održavao u poznatom berlinskom "Ku'dammu". Ali nakon što je Ku'damm i širje područje zajedno sa željeznicom postalo pretrpano brojnim posjetiteljima, Love Parade se preselio na "Straße des 17. Juni" koja je blizu Tiergarten Parka u samom centru Berlina, a koji je nudio mnogo veči prostor. Središnjica parade je Victory Column u samom centru parka, a poznati zlatni anđeo postao je sam simbol Love paradea.

      Svake je godine sve više posjetitelja dolazilo u Berlin kako bi zajedno dijelili isto mišljenje i isti moto, ljubav i mir kroz glazbu.
      Struktura parade se brojni kamijoni na kojima su najbolji DJ, a posjetitelji ili prolaze uz kamion sa glazbom koja im najviše odgovara ili jednostavno se drže postrance kako bi vidjeli što više.

      Zadnji Love Parade u Berlinu održan je 2003 godine na kojem je nastupio i hrvatski Love Parade tim pod vodstvom DJ Ludviga i DJ Go Cuta (Astralis), a zatim se iz Berlina preselio na mjesta van Europe zbog nedostatka financijskih sredstava no nikad nije postigao uspijeh kao onaj Berlinski.

      Ove se godine Love Parade vraća kući, i vjerujemo u nezaboravan provod svih onih koji će se tamo zateći.


      1989. Friede, Freude, Eierkuchen 150 posjetitelja
      1990. The Future Is Ours 2,000 posjetitelja
      1991. My House Is Your House 6,000 posjetitelja
      1992. The Spirit Makes You Move 15,000 posjetitelja
      1993. The Worldwide Party People 31,000posjetitelja
      1994. Love 2 Love 110,000 posjetitelja

      Post je objavljen 20.08.2006. u 22:14 sati.