Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hedviga

Marketing

PROF. ARSENIUS GAUNT

Vrata su se otvorila sama od sebe. Holly i ja smo progutale slinu i stupile u najneobičniji profesorski kabinet koji sam ikada vidijela. Zidovi su bili prekriveni astronomskin kartama i nekakvim čudnovatim mapama. Tepih se također sadržao od crteža sazviježđa i sunčevog sustava. No najčudnovatije, a i najstrašnije, u sobi bio je visoki čovijek, duge sijede brade i kose, očiju crnih poput ugljena. U njima nije bilo ni trunka dobra, ni trunka sažaljenja. Čovjek koji je stajao pred nama bio je oličenje zla.



Uhvatila sam Holly za ruku. Holly je hrabra cura, vjerojatno najhrabrija od svih nas. No ni ona se nije mogla nositi sa strašnim pogledom ovog čovijeka. Pa kada je prozborila glas joj je bio slabašan a lice bijelo poput kreča.
-Oprostite gospodine, gospođa Brown nas je poslala k ravnatelju radi nečega što mi uopče nismo učinile. Da li ste vi gospodine, ravnatelj?
-Da, ja sam taj. I moje ime je prof. Arsenius Gaunt. I tako ćete me oslovljavati!- sve je ovo izgovorio sablasnim, nimalo ugodnim šaptom.Iznenada je podigao glas:
-I ne zanima me to što ste učinile. Recite Anabelli da vam ona ima pravo odrediti kaznu, ali da najprije hitno dođe k meni. I upamtite Lovegood i Senaire, ja nikada ne zaboravljam, nikada.

*** *** ***

Nakon onoga u Gauntovom kabinetu Holly i ja smo šutke otišle do Brownice, a zatim smo bez riječi otišle u svoju kulu. U spavaonici smo obadvije briznule u plač. Dugo smo tako zagrljene plakale, a
kada smo se smirile počele smo pričati:
-Ja sam u jednom trenutku pomislila da smo gotove!-uzbuđeno je rekla Holly.
-A zašto si to pomislila?-začuo se jedan glas. Holly i ja smo preplašeno pogledale uokolo i vidijele
Annu kako stoji na vratima i znatiželjno nas gleda.
-O bok!! Kako to da nisi vani s ostalima??-upitala sam kako bi joj odvukla pažnju od onoga što je čula
maloprije.
-A kako to da vi ne odrađujete kaznu?-uzvratila mi je protupitanjem.
-Ja sam prva pitala!
-Pa što onda?!!
-Ti onda prva odgovori!
-E pa neću!
-Dobro, dobro! Dosta vas dvije!-viknula je Holly.-Hedviga i ja još nismo odradile prvu kaznu, a dobile smo još jednu!
-Šta?!
-Mda.-odgovorih ja.
-I onda smo otišle kod ravnatelja zato što je Brownica našla u našoj blizini razbijeni prozor koji nismo, za neko čudo, mi razbile.-objašnjavala joj je Holly.
-A za ravnatelj je Cruela De Vill(kak se već piše) mila tetica iz susjedstva.-nadopunila sam ju ja. I tako kad smo joj ispričale cijelu priču Anna je bila još uplašenija od nas. No prije nego što smo počele riješavati ozbiljan problem zvan Arsenius Gaunt, pobrinule smo se za još ozbiljniji problem zvan školske zadaće!!!


Post je objavljen 02.09.2006. u 21:36 sati.