Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dothereggae

Marketing

Red ,Gold ,Green



Fraza 'Crvena, Zlatna i zelene' često se javlja u tekstovima reggae pjesmama, kao privržen osvrt prema trobojnici zastavi Etiopije.

Boje crvena, žuta i zelena su bile prvo upotrijeljene kao nacionalna zastava tijekom kasnog 19. stoljeća, iako su u početku bile vijorile kao tri odvojenih zastavica (duge uske zastavice) jednake širine, jedana nad drugom. 1897., ovo je bilo utjelovljeno u jednu pravokutno-oblikovan horizontalni dizajn trobojnice, u poredku crveno, žuto, zeleno, od vrha prema dnu. 1941, pored pruga je bio obratan, sa zelenim na vrhu. Nedavno, u 1996, u centru je dodana isprepletena pet-zašiljena zvijezda na plavom disku, iako je zastava je upotrijebljena bez diska u mnogim područjima.

Simbolizam boja je vrlo važan. Crvena boja je spomenik prema prolivenoj krvi kod rodoljuba. Žuta boja obično znači bogatstvo od cijenjene baštine. Zeleno predstavlja šume i vegetaciju, bez koje čovjekov život ne bi mogao postojati. Doista, ove boje su došle simbolizirati napad-afričkog oslobođanja u zastavama mnogih bivših kolonija, bila je naizgled usvojena od zastave Gane od nekoliko novih neovisnih zemlja tijekom kasnih 1950-ih i 60-ih.

Mnogi Rastafarjanci se ponose u nošenju elementa odjeće pokazujući crvenu, žutu i zelenu. Tradicionalan Rasta tam šešir je dobar primjer, nošen kao krunska slava. Danas, velika raznolikost druge odjeće i dodaci su raspoloživi, omogućavajući jedan obućen doslovno od glave prema nožnom prstu u sjajnoj crvenoj, zlatnoj (žutoj) i zelenoj, koje mogu biti očno-hvatanje izjave pozitivnog stava poštivanja prema ostalima.

Red, the color of the blood
Of my fathers fathers
My mothers mothers


Gold, the color of the sun
That lights and hits this land
That warms and feed us


Green, the color of the earth
The place that gave us birth
That shelter us with love


PEACE!


Post je objavljen 02.09.2006. u 21:21 sati.