Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livno1

Marketing

PODMETNUT POŽAR

LIVNO MIODRAG GARIĆ, JEDAN OD SUDIONIKA AFERE ’I. LIVNO-BUSA’, OSTAO BEZ KROVA NAD GLAVOM


U kući sudskog vještaka
Ovo nije samo udar na mene nego i na cijelu moju obitelj. Ovo je najniža osveta, kratak je komentar Miodraga Garića
Obavljenim očevidom je utvrđeno da se radi o podmetnutom požaru, kazao je županijski tužitelj Zdravko Šarić


LIVNO - Sudskom vještaku i bivšem uposleniku "I. Livno-busa" dipl. ing. Miodragu Gariću u četvrtak navečer je planula kuća koju je on već dulje vrijeme sam podizao nedaleko od livanjskog naselja Stupa.
Požar je primijećen u potkrovlju objekta oko 22.45, ali u očekivanju vatrogasaca, koji su nakon dojave u roku od petnaestak minuta pristupili gašenju, vatra se uveliko razbuktala i zahvatila gotovo cijelu krovnu konstrukciju, kao i nekoliko krovnih prozora.
Kako je kuća još u izgradnji, vatra zapravo i nije mogla prouzročiti neku drugu veću materijalnu štetu u samoj njezinoj unutrašnjosti.
Požrtvovnom intervencijom vatrogasaca, veći dio crijepa je ipak spašen, no da će Garić ponovno morati graditi krov svoje kuće, to nije ni najmanje upitno.
U cijelom slučaju i istražni organi će, po svemu sudeći, imati mnogo posla, budući da Garić nimalo ne dvoji oko toga da mu je ovaj požar netko namjerno podmetnuo.

U prilog tome navodi činjenicu kako njegova zapaljena kuća nije bila priključena na električnu mrežu, tako da eventualni uzrok požara ne može biti kvar na električnim instalacijama.
No, ono što ga čini posebno odlučnim u tvrdnji da je požar podmetnut jest trag koji je navodni počinitelj iza sebe ostavio, a to je razbijeni prozor i betonski blok kojim se provalnik poslužio pri ulasku u objekt.
Tu su, također, ostali i tragovi metalne poluge kojom je provalnik prije nego je razbio staklo pokušao otvoriti prozor.
— Ovo nije samo udar na mene nego i na cijelu moju obitelj. Ovo je najniža osveta — kratak je komentar Miodraga Garića.
O kakvoj osveti je riječ, ipak nije želio govoriti. Neka to prosudi sama javnost, dodaje on.
A ime Miodraga Garića kroz aferu "I. Livno-bus" itekako je poznato, posebice livanjskoj javnosti. Zajedno s Mirkom Popovićem on je još prije sedam godina pokrenuo akciju istjerivanja pravde u spomenutoj tvrtki i u sudskom procesu koji traje već nekoliko godina on je jedan od svjedoka optužbe.
Inače, i obavljenim očevidom je utvrđeno da se ovdje radi o podmetnutom požaru, kazao nam je županijski tužitelj Zdravko Šarić. Daljnja istraga je u tijeku.
U svakom slučaju, nakon dugog zatišja, predizborna kampanja u livanjskoj općini je, slučajno ili ne, počela vatreno.
No, pretpostavlja se ipak da ovaj požar nema nikakve veze s politikom, već samo s nečijim bolesnim umom. Malobrojni Garićevi susjedi na Stupama ističu kako su u noći prije nego je njegova kuća zapaljena zamijetili samo lavež svojih pasa, ali nitko od njih nije izišao iz kuće kako bi provjerio zbog čega su psi bili uznemireni.

Frano MIOČ / slobodna dalmacija


Post je objavljen 02.09.2006. u 12:24 sati.