Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ehot50

Marketing

VMA 2006

VMA pratim već godinama i ovaj put umalo da ih nisam uspio pogledati zbog problema sa satelitskom. No, na svu sreću kutija od satelitske se ohladila, pa slika nije bila loša (bilo je šumova i bijelih točkica). Događaj sam pratio preko njemačkog MTV-ja, od 00:30-05:30. Neću vam pisati ono što već zante sa svih web portala i novina koji objavljuju potpuno iste članke nego vam iznosim svoje dojmove i dajem uvid u ono što se događalo u najglamuroznijojoj dodjeli nagrada godine.

Dakle, u 00:30 je počeo MTV PreShow. U tih sat i pol se pratio dolazak zvijezda na crveni tepih, bilo je nekih intervjua i nastupa. Odmah na početku, oskudno odjevena Fergie, koja je nekoliko puta izlazila na pozornicu tijekom glavne ceremonije, počela je izvoditi svoj hit singl “London Bridge“. Izvedba je bila zanimljiva, slična onom u spotu; Fergie-Ferg pleše oko onih muških odjevenih u crvene uniforme, a poslije pleše po ogromnom stolu koji su postavili na ulici ispred Radio Music Hall-a. Nakon izvedbe, one stare face s Mtv-ja, koje svake godine vode ovu emisiju, počele su joj postavljati neke pitanja. Da su odgovori zanimljivi, napisao bih. Red Carpetom su prošetali najveće zvijezde:Beyonce, Christina, Shakira... Shakira se dosta lijepo uredila i bila je među najljepšima te večeri. Najnapornije je bilo gledati one bujicu repera/hip hopera koji su nosile tone nakita i govorile:“Yo, Yo, What's Up Mtv?“, dakle, uvijek iste gluposti koje govore već godinama. Dalje baš nisam pratio jer je postalo dosadno. No, nije se ništa zanimljivo događalo.
U 02:00 je započela glavna ceremonija. Ceremoniju je otvorio budući kralj i sadašnji revolucionar pop glazbe – Justin Timberlake ft Timbaland. Prvih 5 minuta je samo plesao na neko sranje, a onda je započeo izvoditi „SexyBack“. Nastup je izazvao vriskove publike, a čak je i meni bio ok (na kraju je ispalo da je bio možda najbolji nastup).
Nakon nastupa, najdosadniji „komičar“, Jack Black, započeo je svoje otovrenje ceremonije koje nije bilo bog zna što (čitaj:bezveze). Black je prije izlaska na pozornicu rekao, otprilike: „Ovaj show je bio bezvezan(nedovoljan) prošlih 20 godina. And I’m going to light the match!(ne želim prevodit, teško mi je složit, skužite sami)”.
Kakve li ironije, ovogodišnji VMA su jedni od najlošijih i najdosadnijih ikada! Ne samo da su pobjednici bezvezni nego su i live izvedeb bile loše.
Black je obećao mnogo zabave i da će nastojati održati reputaciju VMA. Na pozornici je došao u odjelu „čovjeka s Mjeseca“(Moonman - ime nagrade koja se uručuje dobitnicima).
Nakon Blackova otvaranja, Lil'Kim, koja je nedavno puštena iz zatvora, došla je proglasiti Best Male video odjevena u zatvorsku uniformu i s policajcima. James Blunt je opet održao patetični govor.... I dok su se nama emitirale brojne reklame, publika na VMA se zabavljala uz Jacka Whitea i njegov bend, od početka, pa do kraja ceremonije.
Što se tiče nastupa, „Hips don't Lie“ je bila druga pjesma po redu koja se izvodila. Shakira je zapalila publiku pokretima bokova. Reper T.I. je imao dobar nastup, mada ja ne volim te repere.
Beyonce je izvodila „Ring The alarm“. To je bio uz „SexyBack“ najbolji nastup. Glas joj je bio odličan, plesala je ko' luda, no pokreti su previše podsjećali na“Rhythm Nation” od Janet Jackson.
Panic! At The Disco su izvodili „I Write Sins Not Tragedies“. Scenski nastup im je bio dobar, ali pjevanje je bilo stravično! Frontmen je imao neurotičan glas. Vidilo se kako je glas za spot bio studijski obrađen jer tijekom live izvedbe nije mogao uopće digniti glas.Grozno!
Christna Aguilera je izvodila baladu „Hurt“, koja je bila strašno dosadna. Ceremoniju su zatvorili The Killersi, kopji su mi nekoć bili dragi.
Ne mogu se sjetiti, ali bila mi je dobra jedna komičarka – Sara(h) nešto, koja se „obračunala“ s Paris. Rekla joj je da je debela, deblja od onih blizanki (Mary-Kate i Ashley). Spomenila je i Nicole Richie i njihovo pomirenje (valjda bi se trebalo ubrzo dogoditi ili se dogodilo u Davida Lettermana).

Što se tiče dobitnika, ostao sam šokiran!
Jedino sam zadovoljan s J.Bluntom i Pink koji su dobili nagradu za Best Male i Best Pop Video. Kad je izašla na pozornicu uzeti nagradu, Pink je se ponašala kao“stupi girl“.
I dok su novi frendovi, 50 Cent i LL Cool J, najavljivali Best Female Video, svi su se nadali Shakiri, koja je i trebala pobijedit, ali dobila je ona koja najmanje zaslužuje i koja nije trebala biti nominirana – „Because of You“ – Kelly Clarkson. Kada su pročitali njeno ime, pljeska nije bilo, a ako je i bilo, nije se čuo. Čak su i oni bili iznenađeni.
Jessica Simpson je s novom, kratkom, frizurom došla predstaviti Best Dance Video. Tu je bilo: ili Madonna ili Shakira, ali ne! Pussycat Dolls, koje su održale najduži i najgluplji govor.
Kada su Panic! At The Disco nezasluženo dobili nagradu za Video Of The Year , prije nego što su došli do mikrofona, dogodio se manji incident. Naime, netko je izletio i počeo govoriti: „MTV never gave me my own show!“.
I to je bilo to od skandala! Nije bilo baš nikavih gluposti ili ispada. Čini se da se VMA pretvorio u Grammyje!
Iznenadilo me to što su popularni rnb/pop izvođači bili totalno poraženi pred ne baš tako poznatim rokerima.
A vrhunac dosade i američkog preseravanja je bilo kada je AL Gore držao „predavanje“(a trajalo je barem 5 minuta) o globalnom zatopljenju!!!! Prikazivali su slike ledenjaka prije 20 godina i kako su danas nestali!!!! OMG!!
Znao sam da show s Jackom Blackom ne može biti dobar, ali ovakvo loš VMA nisam do sada vidio ni ja, a ni mediji koji su razočarani dosadnim VMA.


MTV Video Music Award winners
Video of the year
Panic! At the Disco, “I Write Sins not Tragedies”
Viewers' choice
Fallout Boy, “Dance, Dance”
Best male video
James Blunt, “You’re Beautiful”
Best female video
Kelly Clarkson, “Because of You”
Best group video
All American Rejects, “Move Along”
Best rap video
Chamillionaire featuring Krayzie Bone, “Ridin”
Best R&B video
Beyonce featuring Slim Thug and Bun B, “Check on It (Pink Panther)”
Best hip-hop video
The Black Eyed Peas, “My Humps”
Best dance video
Pussycat Dolls featuring Snoop Dog, “Buttons”
Best rock video
A.F.I., “Miss Murder”
Best pop video
Pink, “Stupid Girls”
Best new artist
Avenged Sevenfold, “Bat Country”
Best direction
Gnarls Barkley, “Crazy”
Best editing
Gnarls Barkley, “Crazy”
Best cinematography
James Blunt, “You’re Beautiful”
Best choreography
Shakira featuring Wyclef Jean, “Hips Don’t Lie”
Best special effects in a video
Missy Elliot, “We Run This”
Best art direction
Red Hot Chili Peppers, “Dani California”
Ringtone of the year
Fort Minor, “Where’d You Go”
Best video game soundtrack
“Marc Ecko’s Getting Up”
Best video game score
“Elder Scrolls IV: Oblivion”
Video vanguard
Hype Williams




Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service


Post je objavljen 01.09.2006. u 20:17 sati.