Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/witchbaby

Marketing

Utakmica i još mnogo toga

Idućih dana većinu vremena sam provodila pišući domaće zadaće i odrađujući kazne kod Snapea. Slobodno vrijeme sam provodila šečući po perivoju sa Seamusom, a ponekad s Isabell, Ruth ili Lanom. Tih dana sve je bilo mirno. Uskoro sam primila pismo od Julie koje je glasilo:

Draga Nora!

Moram ti mnogo toga reći. Za početak, jako mi nedostajete i ti i Gordona, i nadam se da si dobro. Ja sam prohodala s Daniellom Beaumontom. Znaš već da smo mi i prije nešto mutili, ali nikad nije bilo «za ozbiljno». E pa sad je. Htjela sam te pitati ak hoćeš i ak ti baka dopusti da dođeš kod nas za zimske praznike. Znam da još ima do toga, ali sudeći po tvojoj popularnosti, znam da te treba unaprijed rezervirati. Došla je neka nova profa iz čarobnih napitaka (znaš kaj je bilo s De Courbelom), i totalno je glupa. Stvarno je ogavna. Znaš koliko mi je dala za napitak smirivanja??? I!!!!!! Žena je totalno luda, pa znam ga napraviti od 1. godine!!!!! Nadam se da si tamo stekla neke nove prijatelje (pogotovo muške, ha ha ha). Uglavnom, čekam tvoj odgovor.

Voli te tvoja…
Julie
(Juliette Francessca La Vie)


Nisam imala baš vremena da joj odgovorim, ali definitivno sam htjela ići kod nje za praznike. Nikako nisam uspjela uloviti Roary da ju pitam za ime. Čini mi se da me izbjegava(??). Danas smo išli na utakmicu (prvu ove godine) Gryffindor:Slytherin. Bila sam normalno obučena, ali sam se zaogrnula zlatnom zastavom s gryffindorskim grbom. U prvoj minuti Ruth je zabila gol, ali su Slytherini uzvratili s dva gola, i tako su vodili 1 razlike. Ozzie je izjednačila u 3 minuti, a Gryffindori su poveli s jedan razlike u 4 minuti pogodkom odlične (u metloboju) Isabell. Lana danas nije igrala jer je ozlijedila ruku na napitcima s nekakvom tekućinom, pa je sjedila sa mnom i Seamusom u publici. U 5 minuti Harry je ulovio zvrčku i POBIJEDILI SMO!!!!!!!!! Slijedio je party u društvenoj prostoriji(jee)!
Harry: Hvala Bogu da smo pobjedili, ne bih podnio Malfoya da nismo!
Ozzie: A šta je vama svima Malfoy napravio?
Mary: Ozzie, nismo li ovo prošli već dovoljno puta??
Seamus: On je jednostavno gad, i tu se nema šta dodati, kao i onaj Marco Riddle. Imam li pravo?
Ozzie: Ne!
Ja: Dobro Seamuse, Marco ti stvarno ništa nije napravio.
Ruth: Pa nije on kriv što je sin lorda…
Ron: Ma daj, molim vas, vi to kažete samo zato što se palite na njega!
Harry, Seamus, i svi ostali dečki koji su slušali razgovor: DA!!!!!!
Jenny je zakolutala očima.
Isabell: So not true!
Ozzie: Rone,a kao ti se ne pališ na Fleur?!
Ronu su uši pozelenile.
Harry: Da, ali samo Ron, a ne cijela gryffindorska muška spavaonica!
Hermione je frknula tako glasno da su se neki parovi razdvojili iz poljubaca.
Ja: A zašto bi onda hodale s vama?? Hermy je s Ronom, Jenny s Harryem, ja s Seamusom, Isabell s Davidom…
Dečki su samo čekali da netko od njih pobije naše argumente.
Atmosfera je s pivoslovcima izgubila na napetosti, a i party je već postao poprilično dosadan, tako da se društvena polako praznila. Sutradan smo Ruth i ja na Čarolijama prilikom vježbe komentirale jučerašnju svađu.
Ruth: Ma oni su samo ljubomorni, nije to ništa čudno.
Ja: Da, ali mi ne smijemo biti ljubomorne kad oni komentiraju onu Cho?? Kako se Jenny tad osjeća? Ili Mar
Presjekla sam rečenicu.Shvatila sam da sam izbrbljala Marynu tajnu.
Ruth: MARY?
Ali zvono je prekinulo moju nelagodu, i ubrzo smo bile okružene drugim učenicima. Nakon večere sam završila posljednji kaznu kod Snapea.
Napisala sam Julie odgovor, a Lana i Isbell su me pratile do sovinjaka. Ušle smo. U mraku su stajale dvije osobe. Nisam ih mogla prepoznati. Začula sam Isabell i sebe kako u isti čas vičemo: «Lumos!»

To be continued…


Post je objavljen 01.09.2006. u 16:37 sati.