Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/poisonmya

Marketing

jos jedna dijeta

BEZ MUKE 25 KILOGRAMA MANJE
Dijeta osmišljena od eksperata Ujedinjenih nacija.

Cilj dijete: 1.)skidanje viška kilograma 2.)promena metabolizma u organizmu.

Dijeta traži psihološku pripremu i rešenost da se istraje, jer traje 90 dana. Skida se izmedju 18 i 25 kilograma. Ako neko želi da izgubi manje kilograma, može da prekine ranije, ali u tom slučaju neće doći da promene metabolizma.
Uvek se počinje sa proteinskim danom, a nakon voćnog dana ponovo ide proteinski dan. Redosled dana se ne sme menjati. Kafa i čaj se piju bez ograničenja, ali bez šećera. Količina svega što se pojede za ručak trebalo bi da bude pun duboki tanjir, a za večeru pola te količine.
Tokom 90 dana dijete tri puta (na otprilike svakih mesec dana) trebalo bi držati “VODENI DAN”, koji ide posle voćnog dana, a predhodi proteinskom danu. Posle dijete joć narednih 90 dana ostaje voće za doručak, a ostalo se jede normalno. Ako u ovom periodu izgubite još 3 kg., onda je došlo do promene metabolizma. Dijeta se ne sme ponoviti bez tromesečne pauze. Ne treba gubiti nadu i volju jer se dešava da težina ne spadne i do desetak dana, a onda se naglo izgubi 3-4 kg. Ako se oseti potreba za nekim sokom, preporučuje se gazirani, jer ima manje šećera. Voće se uzima za doručak zato organizam iz njega prvo iskoristi integralni šećer koji hrani nervni sistem. Tokom dijete se mogu pojaviti alergije, zato ne preskakati rebro čokolade. Osobe koji se leče od hipertenzije posle par nedelja nemaju potrebe za lekovima (nemaju povišen pritisak).

Doručak – uvek isti : jedu se, u paru, 2 jabuke, 2 narandže, 2 grejpfruta, 2 breskve, neko krupnije ili šaka sitnijeg voća.

1. PROTEINSKI DAN
Ručak – kuvano ili pečeno meso u količini od 3 šnicle srednje veličine, jedno parče hleba, salata u neograničenim količinama, a na kraju popiti 2 dl supe. Umesto mesa mogu se uzeti 3 kuvana ili ispržena jajeta. Mleko i sir se jedu samo ovog dana, umesto sira može se uzeti jogurt. Jaja i meso ne mešati.
Večera – isto sto i za ručak, samo bez supe. Ako je za ručak bilo meso, ono mora biti i za večeru. Ako se uzima sir, onda se za toliku količinu smanji količina mesa i jaja.

2. SKROBNI DAN
Ručak – pasulj, grašak, krompir (obavezno obaren) uz dodatak začina, vegete, kečapa, origana, kuvanog paradajza, bibera, jedno parče hleba i salata.
Večera – isto kao i za ručak , samo smanjena količina.

3. UGLJENO – HIDRATNI DAN
Ručak – kuvano testo uz dodatak začina, pica samo sa kecapom, ili bilo koje slano pecivo (u količini jedne pice iz picerije), žito, kukuruz.
Večera – 2 manja parčeta torte , ili 3-4 kolača, ili 3 kugle sladoleda i obavezno 1 rebro čokolade za kuvanje.

4. VOĆNI DAN
Ručak – jesti dosta mešanog voća.
Večera – kao i ručak



Post je objavljen 01.09.2006. u 16:36 sati.