Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livno1

Marketing

Livno: U 1. razred devetogodišnjeg osnovnog obrazovanja upisano 178 učenika

U novoj školskoj godini u prvi razred devetogodišnjeg osnovnog obrazovanja na području livanjske općine upisano je 178 djece. Iz Ministarstva prosvjete u Vladi Hercegbosanske županije doznajemo ...


... da će biti dozvoljen upis djece koja su rođena između 1. rujna i 31. prosinca 2000. godine ako imaju pozitivno mišljenje Povjerenstva za upis, pa se očekuje da će biti upisano oko 190 djece u prvi razred devetogodišnjeg obrazovanja u livanjskoj općini.

Resorno ministarstvo odobrilo je 80 000 maraka za obnovu učionica i nabavku udžbenika za prvi razred devetogodišnjeg obrazovanja tako da će svi učenici dobiti besplatno udžbenike.

Za rad s djecom u prvi razred devetogodišnjeg obrazovanja odobreno je 13 razrednih učitelja koji su završili prvu fazu obuke, a uskoro se nastavlja i druga faza obuke.

Po nastavnom planu i programu prvi razred devetogodišnjeg obrazovanja imat će 15 sati tjedno, za razliku od prvog razred osmogodišnjeg obrazovanja gdje je predviđeno 18 sati tjedno. Nastava u gradskim školama bit će podijeljena na odjele i radit će se u međusmjenama, dok će u seoskim školama u kojima nema dovoljan broj učenika nastava biti kombinirana.

(Fena)


Post je objavljen 31.08.2006. u 19:27 sati.