Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/femfem

Marketing

Ispeci, pa...

Godišnji je sretno prošao, slobodno vrijeme, puste plaže, romantične noći i slično pogoduje seksualnim prigodama kao malo što. U divljini bez interneta, nije baš najljepše što se prije godišnjeg nisam javila, ali evo me opet. Tema je: predigra. Slutim da će biti nezadovoljstava tipa jooj, pa to se zna, ja sam to prerastao/prerasla, to je već odavno savladano. I zašto više ne napiše nešto o višestrukim orgazmima i ženskoj ejakulaciji. E pa, iznenađenje, do višestrukih orgazama, a bome i ženske ejakulacije, dolazi se dobrom predigrom.

Znate onu otrcanu kad cure kažu da bi one više predigre, da dečki često prelaze izravno na stvar. Ili općenito, prolazi vrijeme, od višesatnih seksualnih maratona život te dovede do slatkih, ali kratkih pola sata. Treba nekako pokrpati poslove, učenje, obitelj i slično, sve što se zanemarilo tijekom mjeseci spomenutih višesatnih maratona.

Što je predigra?
Najjednostavnije i najslađe sredstvo za uzbuditi curu (i dečka, naravno). Vrijeme utrošeno u predigru vraća se višestruko: većim uzbuđenjem, većom mogućnošću orgazma, često boljim (jačim, dužim…) orgazmom, boljim ukupnim dojmom seksa (dodiri genitalija nakon duže predigre ne da uzbuđuju, nego izluđuju). Čak i ako su oba partnera/partnerice već uzbuđena/i, malo predigre će ih narajcati do bola i natjerati da skoče jedan na drugog, da stenju na najmanji dodir, da viču od zadovoljstva.

Koliko predigra treba trajati?
Koliko je potrebno. Znam da je neodređen odgovor, ali toliko da se maksimalno poveća uzbuđenja, a da se izbjegne odugovlačenje i potencijalna dosada. U tu svrhu, mijenjate aktivnosti: ako uzdasi dok se ljubite nisu više tako jaki, prijeđite na vrat, uši, ključne kosti. Kad se i tu intenzitet smanji, prijeđite dalje pa se vraćajte na osjetljive dijelove.

Poljupci
Od nježnijih početaka, do strastvenih francuskih poljubaca, sve pali. Ako slučajno ne pali, ne znam, niste si kompatibilni u ljubljenju, niste se još ušaltali, dosadno vam se ljubiti ili bilo što drugo, jadna li vam predigra.
Što se tiče poljubaca po tijelu partnerice, u načelu bi oni trebali ili barem mogu biti agresivniji, vlažniji, s više jezika. Pokušajte i super kombinaciju poljupca i lizanja: krene se jezikom koji se polako povlači u usta i oslobađa usne spremne na sočan poljubac.
Naravno, ne treba zanemariti ni snagu laganih, jedva osjetnih poljubaca koji su super izazivanje, laganih dodira usana po vratu, nježnih poljubaca u sljepoočicu, ali za pravo uzbuđenje obično je ipak potrebno malo intenziteta.

Ugrizi
Dio predigre koji bi trebao biti dobro kontroliran. Naime, prejaki ugriz ili tragovi koji nekima smetaju mogu u trenutku smanjiti doživljaj. Osim toga, ugrizi pašu na relativno ograničenom broju mjesta. Neograničeno strastveno divljanje zubima u naletima strasti uglavnom samo zvuči dobro, za pravu stvar ipak dodati bar malo kontrole.
Doživljaj se može pojačati, nezgodne posljedice ublažiti ako koristite svojevrsnu kombinaciju ugriza i poljupca: samo utisnite zube otvorenih ustiju. Usne i topli jezik super su nadopuna u toj kombinaciji, a i lakše je kontrolirati jačinu ugriza.
Naravno, neki vole nositi tragove svojih ljubavnih igara. Za izradu istih umjesto ugriza bolje je koristiti takozvane vakuum poljupce: usne prislonite na određeni dio kože i uvlačite zrak dok ne budete zadovoljni učinkom. Što je koža osjetljivija, trag će biti lakše ostaviti. Prije toga se jasno raspitajte smeta li tako nešto partnerici ili partneru.

Ruke
Ako govorimo o predigri, što kasnije završe partnerici među nogama, to bolje. Naime, potrebne su ne samo za maženje, nadopunu poljupcima, nego i za neprimjetno ili primjetno manipuliranje partnericom. Namjestite se kako vam odgovara da se time ne biste morali zamarati kasnije. Od svih stvari koje radite, najseksi može biti način na koji ste podigli/pridigli partnericu ili su privili uza sebe dok ju ljubite.


Osjetljivi dijelovi koji se često zanemaruju

Leđa – mogu malo škakljati kako se približavate stranama tijela, ali osjećaj škakljanja može postati nešto sasvim drugo kad je cura uzbuđena. Ne dajte se otjerati ako kaže da škaklja, nasmijte se s njom i probajte malo jače ljubiti ili lagano zagristi otvorenim ustima. Ili pokušajte malo kasnije (kad je još uzbuđenija). Vrijedi eksperimentirati, naravno, ne gnjaviti previše.

Guza – osjetljivo područje, također može biti škakljivo na puse, ali guza je ionako stvorena za dodire, polagana duga maženja koja s vremenom pojačavaju pritisak, pa sve do odlučnog grabeža. Dobro se kombinira sa spomenutim poljupcima u leđa, a super paše i kad treba obično ljubljenje malo začiniti.

Ramena – točnije, osjetljivi mišić iza ključne kosti. Još nisam naišla na žensku ili mušku osobu kojoj ne paše da ju se tamo malo ugrize. Naravno, to ne znači da ih nema.

Pregibi udova – glatka koža unutrašnjosti lakata i koljena stvorena je za vlažne poljupce s puno jezika. Također može škakljati. Pojačajte pritisak jezika.

Područje ispod grudi – tanka koža ispod svake sise može biti jako osjetljiva, naročito ako su grudi veće pa je taj dio obično preklopljen.

Područje između prepona i kukova – kod nekih žena izrazito osjetljivo, kod nekih samo umjereno.

Čitave grudi (dakle, ne samo bradavice) – zaboravite agresivna stiskanja, ali zapamtite polaganu mažnju dok se još samo ljubite. Uzmite čitavu sisu u ruku i igrajte se njezinom težinom, nježnom kožom, pomazite bradavicu i maaalo ju samo stisnite. Ta će igra pomoći da grudi u kasnijoj predigri postanu pravi eruptivni vulkani uzbuđenja. I zapamtite: ne postoji žena čije bradavice nisu osjetljive. Postoje samo žene sa čijim se grudima još nitko nije dobro upoznao. Izrazito su individualne, nekima paše jače, na granici boli, nekima sasvim nježno, nekima da ih se usiše, nekima da ih se grize… Uzmite si vremena i volje i istražujte. Vraća se višestruko.
Svi dijelovi koji se nalaze između nogu, a nisu spolni organ – naročito Venerin brežuljak (posebno ako je izbrijan), unutrašnja strana bedara (ok, i to može škakljati), pregibi nogu, početak procijepa guze… Sve zasuti toplim poljupcima, ne dirajući klitoris, osim možda malo izazivanja (izdahnuti na njega ili ga poljubiti).

Individualnost
Žene su različite. Nekima više paše nešto, drugima nešto drugo. Drugo mjesto, drugačiji intenzitet, drugačiji tempo, neke vole duge predigre, neke bi brzo prešle na stvar. Ipak, sumnjam da će išta od gore navedenog omanuti. Ako to izvedete kako spada, prateći reakcije i prilagođavajući se.
Naravno, sve ovo opisano ni približno ne pokriva mogućnosti i potencijale predigre. Napisano je u najvećoj mjeri da podsjetim sebe i vas koliko predigra znači i kako obogaćuje seks. Koliko je snažniji osjećaj i veće zadovoljstvo. Koliko zbližava i zadovoljava. I ne vjerujte nikom tko kaže da ne voli predigru. Ili ne zna uživati u seksu ili jednostavno još nije spoznao dublji nivo seksualnog egzistiranja od brzinskog seksa nabijenog adrenalinom.




Post je objavljen 31.08.2006. u 14:43 sati.