Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Magistar prava u prašumi hrvatskih zakona

Dokaz mojoj tvrdnji od prije neki dan da sabornici nemaju pojma kakve zakone donose iako za njih uredno glasaju je najnoviji primjer gluposti wannabe magistra prava, Ante Đapića koji je na račun Dinama posjetio nogometnu utakmicu Arsenal – Dinamo u Londonu. Jadni Anto ni ne sluteći da je u sukobu interesa išao se malo proveselit i pri tome mu uopće nije na kraj pameti bilo da je taj put u biti poklon političaru u vrijednosti iznad 500 kn. Kako je vrijednost tog puta, iako iznad propisane, u principu malena vrijednost, vjerujem da Anto stvarno nije znao da je u sukobu interesa i da se tu ne radi o nikakvoj korupciji, ali ono što je uslijedilo nakon toga je prava groteska i sramota.

Đapićevo objašnjenje da je on na tu utakmicu išao u svojstvu predsjednika NK Osijek, a ne kao saborski zastupnik bi bilo komično da nije tragično, jer tom izjavom potvrdio je da je njegovo shvaćanje pojma biti saborski zastupnik po principu kad mi odgovara jesam, kad mi ne odgovara nisam. Takvo shvaćanje svoje funkcije koju je dobio na nečemu što se zovu izbori i što bi kao trebalo odražavati volju naroda je šamar svima nama, jer jednom izabrani zastupnik prvenstveno je sabornik, a tek onda sve ostalo i ne može se koristiti svim mogućim privilegijama samo kad ti odgovara, a izbjegavati obaveze kad ti ne odgovara tvrdeći da nisi u funkciji saborskog zastupnika.

Od datuma kad je čovjek izabran za sabornika pa do prestanka važenja njegovog mandata, njegova prvenstvena funkcija je biti sabornik i ona traje 24 sata na dan.

I onda nas ne treba čudit što nam je zakonodavstvo takvo kakvo je kad za sabornike imamo ljude koji ne shvaćaju niti što to znači biti sabornik, niti znaju kakve su zakone izglasali, a htjeli bi, recimo kao Anto, biti magistri prava.

Post je objavljen 31.08.2006. u 11:34 sati.