Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kuhanje

Marketing

Čokoladna livada









Sastojci:
25 dag čokolade za kuhanje
10 dag šećera
25 dag maslaca + za oblik
3 žlice brašna + 1 za kalup
8 jaja



Glazura:
15 dag čokolade za kuhanje
1,5 dl slatkog vrhnja
3 dag maslaca

Ukrasi:
bademi ili kandirano voće ili prženi šećer...

Način pripreme:
Ugrijete pećnicu na 180 stupnjeva C, kalup namažete maslacem i pospete brašnom. Rastopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom, dodate čokoladu i rastpljeni maslac, zatim brašno, uz stalno miješanje. Napravite čvrsti snijeg od bjelanjaka, oprezno ga umutite u žumanjke, podižući smjesu odozdo prema gore. Stavite u kalup, pa u pećnicu na nekih 25 min-probate čačkalicom da li je gotovo.

Glazura:
Natrgate čokoladu. Vrhnje zagrijete u maloj posudi, čim uzavre dodate čokoladu. Promiješate, dodate maslac narezan na listiće, promiješate. Gotov kolač stavite neka se hladi, prelijete glazurom, a kad se počne stvrdnjavati ukrasite po želji.


Post je objavljen 30.08.2006. u 23:40 sati.