Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nacrtani

Marketing

PAK SAM ZARIBAL'

Ljutnja. Jedna od najubojitijih emocija. Jedna od najjačih emocija. No, kada bi racionalno na djeliće rastavili tu emociju, shvatili bi da ona zapravo ne postoji. Ona postoji samo kao naša reakcija na nešto ili nekoga. Uglavnom je uvjetovana time što nešto ili nekoga nismo dobili ili smo nešto dobili što nismo željeli. Problem kod ljutnje je taj što se multiplicira. Krene od nas, pa preko objekta ljutnje, na bližu i daljnju okolinu i gotovo svi koji su u kontaktu s njome, reagiraju na neki način i mnogoputa još potpomažu da ista naraste do neslućenih razmjera.

Zašto trkeljam o tome. Imao sam nedavno jedan slučaj. Jednoj dragoj kolegici s posla sam složio nekoliko manje-više neprimjernih fotomontaža. Nisu bile vulgarne, ali vidjelo se tu i tamo nešto. Pošto mi je Photoshop hobby, uživao sam dok sam ih radio. Uglavnom sam već svim svojim frendovima i frendicama složio iste i nikada nisam naletio kod nekoga od njih na ljutnju. Ali ovaj puta… Strašno. Prebacio sam slike na mob i sav sretan kako ću nasmijati kolegicu, pokažem joj slike, a ono – reakcija koju sam najmanje očekivao. Nisam mogao vjerovati da se netko na to može naljutiti, pogotovo što slike nisam pokazao nikome drugom. Uglavnom, pred njom sam izbrisao slike, ispričao se, zamolio da mi oprosti, jer nisam znao da će tako reagirati. Da sam znao, ja bih stao. Nije mi oprostila.

I tako, od toga dana, moja kolegica (jedna od onih osoba zbog kojih mi je drago što ipak moram doći na posao) više ne priča sa mnom. Do tada smo imali podosta zanimljivih razgovora, povezuju nas neke zajedničke teme, neki zajednički interesi, a sada – tišina u eteru. Pošto je rekla da se ljuti, ja joj ni ne pokušavam više prići, a kada prolazimo jedno pored drugog, kao da prolazimo pokraj turskog groblja. Užas.

A s druge strane, vjerujem da je sve tako kako mora biti, pa i na tu svoju životnu epizodu gledam tako. Vjerojatno je neki karmički dug time odrađen. ;)


Post je objavljen 29.08.2006. u 20:27 sati.