Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/travelfreak

Marketing

radiohead

Od sinoc mi je u glavi refren meni drage pjesme Radioheada ''Just''.

You do it to yourself, you do
And that's what really hurts
Is that you do it to yourself
Just you and no one else
You do it to yourself
You do it to yourself


Sinoc sam bila na njihovom koncertu i zanimljivo je da mi je bas ova pjesma u glavi, jer je uopce nisu svirali. Steta. Inace, ovo mi je bio prvi put da Radiohead vidim uzivo. Prva njihova pjesma koju sam cula je bio ''Creep'' jos negdje pocetkom devedesetih. U meduvremenu je band zamrzio ovu pjesmu i nema sanse da je sviraju na koncertu. Ni sinoc je nisu svirali. Razumijem to jer ako neku pjesmu vec 10-tak godina neprestano sviras, neizbjezno je da ce ti se zgaditi. Ipak, meni je ''Creep'' jos uvijek drag i zao mi je da ga nikad necu moci cuti uzivo.

Od mog prvog upoznavanja s Radioheadom pratila sam vise-manje razvoj banda. Albume ''The Bends'' i ''OK Computer'' smatram fantasticnima i jos ih uvijek rado slusam. Nazalost se band u jednom trenutku (oko 2000.) odlucio baciti u potpuno nove vode i okusati se u elektronickoj glazbi. Nesumnjivo ima puno poklonika Radioheada koji vole albume koji su uslijedili ''Kid A'' i ''Amnesiac'', ali ja nisam medu njima. Ima i na ovim albumima naravno pjesama koje mi se svidaju, ali ja jednostavno nisam velika obozavateljica elektronike. Sto se mene tice, prava muzika se stvara sviranjem gitara i bubnjeva. Mislim da nikome nece biti tesko za pogoditi da bas i nisam fan kompjutorske muzike, bio to house, techno ili sto ja znam kako se svi ti smjerovi zovu.

Usprkos tome sto mi se noviji radovi Radioheada vise toliko ne svidaju, ipak sam htjela ici na koncert. Za dobra stara vremena. Za vidjeti uzivo jedan od velikih bandova iz devedesetih. Odrasla sam u devedesetima s bandovima poput Pearl Jama, Nirvane, Smashing Pumpkinsa, Stone Temple Pilotsa. I Radioheada. Jos uvijek koristim svaku priliku koja mi se nudi da vidim uzivo jedan od ovih bandova. Definitivno mi nije zao da sam isla. Koncert je bio rasprodan i atmosfera je bila super. Par puta sam se stvarno najezila, toliko dobar je ugodaj bio. Svirali su naravno i novije elektronicke pjesme, ali i dosta starih dobrih legendarnih. Ekipa je inace bila nesto starija, vecina ih je kao i ja odrasla u devedesetima. Nazalost nisam imala fotoaparat sa sobom (ionako bi mi ga zaplijenili), a evo primjera fotografije slikane mobitelom. Ukratko, na njima se ne vidi skoro pa nista.

Photobucket - Video and Image Hosting

Evo bar da vidite dvoranu u kojoj se koncert odrzavao: Heineken Music Hall u Amsterdamu.

Photobucket - Video and Image Hosting

Veceras se ponovo ide na koncert, i to na Pearl Jam!

Post je objavljen 29.08.2006. u 13:10 sati.