Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kenguur

Marketing

Zivot bez Computera

Zivot bez computerskih tehnologija

Zamislite danas zivot bez computera i svega sto radi na principima Informaticke tehnologije.
Probajte nekoliko dana zivjeti bez interneta, mobitela, playstation, GPS-a, satelitskih programa i jos mnogo toga.....
Vjerujem da je barem vecina od Vas gledala film "Mad Max" ( pobjesnjeli Max )sa Mell Gibsonom. Bitke za naftu i prezivljavanje u buducnosti. Cini li Vam se da se to upravo desava danas sa ovim napuhanim cijenama goriva i ratovima koje "mirotvorci" vode na sve strane ??
Vjerujem da je vecina Vas gledala i film "Terminator" sa Arnoldom Schwarzzeneggerom.
Cini li Vam se da sve vise u danasnje vrijeme masine ovladavaju nama svijetom kao i u Terminatoru ?
Explozivnim razvojem computerskih tehnologija dobivamo kao i uvjek nezeljeno i kontra produktivno.
Razvojem tehnologija, sve je vise nezaposlenih, sve je jeftinija radna snaga, sve smo vise ovisni o masinama, sve vise tezimo savrsenstvu. Gdje je kraj. ?
Nekada davno jos prije puno godina kada sam se poceo igrati sa Amiga i Comodore ni ja kao ni mnogi drugi nismo ni slutili sta ce se sve moci raditi sa njima u danasnje vrijeme. Sredinom devedesetih kada se pojavio Windows, bili smo opcinjeni i fascinirani mogucnostima computera. Upijali smo svo znanje, sve nove programe.. ucili grafike, web design , programiranje......... !!
Gdje smo danas ? Koliko ucimo a koliko samo kopiramo ? Danas je computer, mobitel, auto , vise stvar prestiza.
Slusam klince na netu i prijatelje moga sina kako mijenjaju dijelove u compu, graficke i audio kartice, memoriju, procesore, kupuju nove brze, prave Overclocking. Nije u pitanju kakav computer imate nego sta sa njime znate raditi.
Cemu sve to ? Samo radi igara i interneta ? Treba li nam zaista brzi comp ?
Imate auto koji vozi 180 kmh i treba li vam brze kad ionako nesmijete voziti brzo na cestama.
Koliko bespotrebno vremena provedemo pored computera ? Pita li se svako od nas jesmo li ovisnici ? Ja jesam !!Pored toga sto mi je to zanimanje, uvjek koristim slobodan trenutak da nesta cackam po compu kako kaze moja zena.
Prije izvjesnog vremena probao sam jedan experiment sa svojim sinom kojem je sada 14 godina. Pitao sam ga da mi nabroji 5 pisaca, 5 naucnika i 5 kompozitora. Mislite da mu je bilo lako ? Namucio se dobro da odgovori na to.I pored svega sto nam internet nudi ne koristimo to znanje ni mi ni nasa djeca.
Probajte sa svojima pa da vidite,. Mislim da smo mi nekada davno puno vise znali i bez computera.
Mogao bih o ovome pisati u nedogled ali ko danas voli da cita dugacke textove i naucne expertize. Na blogu je ionako najbolje pisati o hrani i sexu :))

Zelio sam samo skrenuti razmisljanja u smijeru toga da smo htjeli to ili ne postali ovisnici o masinama bez kojih je danas tesko zamisliti zivot, a sa druge strane osjecam se kao rukovaoc masine, koja mi odvaja vrijeme od familije i prijatelja, oduzima mi slobodno vrijeme koje bi u drugim okolnostima proveli igrajuci lopte, na izletu ili uz rostilj i pivo :)


















Post je objavljen 29.08.2006. u 10:05 sati.