Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dothereggae

Marketing

Lion Of Judah




Lav je naravno dugo bio
zvan Kralj Zvijeri,
u priznanju njegovae sjajne snage,
i tako je prirodno da bi takve
slike trebale biti korištene da opišu
Kralja Kraljeva, samog Mesiju.

Po Novom Zavjetu, moćan trijumf Isusa Krista preko moći smrti, grijehu i paklu u njegovom čudesnom oživljavanju je pokazao da je on sam vrijedan da završi svoj posao i otkupi svo čovječnostvo. Tako on je točno nazvan Conquering Lion of the Tribe of Judah.

Judah se jednom nesebično nudio sebe umjesto njegovog mlađeg brata Benjamina (Postanak 4418:-34). Tako je bilo od njegove linije da su svi kraljevi izraelski, od Davida i Solomona naprijed, bili pali, kao što je sam Isus Krist. Zato, 'Judah je lavovsko mladunče...' (Postanak 499:), i njegovo ime je bilo utjelovljeno u ovaj naslov Mesije.

'Lav Plemena Judah' također je postao moto etiopskih vladara, i izražavanje je često je dodano na ime Cara, kao znak etiopskog pravoslavnog uvjerenja. U reggae pjesmama, zato, je mnogo povezan s Haile Selassie I.


" Otkriće Johna sadržava mnoga sveta Imena, još ovaj osvrt prema Gospodinu kao Lav Judah je jedan od fascinirajućih. Lav, ili divlja mačka, je hrabar i neustrašiv, u tišini je potjera njegovog cilja. Također potroši mnogo vremena u promatranju i čekanju sa strpljenjem za prave prilike da se pojavi prije nego što postigne svoj cilj. U viziji Johna, nitko nije mogao biti nađen koji bi mogao otvoriti pečate knjige Života. Ipak Gospodin je bio predstavljan kao da ima sposobnost otvoriti knjigu zato što on je bio lav Judah — onaj koji je imao strpljenje i hrabrost i usredotočenu pažnju lava. Mi možemo steći uvid od ovog, u toj našoj potjeri Boga — i Njegovu od nas — reflektira ove kvalitete. Mi trebamo hrabrost da poduzmemo i nastavimo proces prepoznavanja božanskog, otvaranja pečata koji vežu nas u našim prilikama. Kada se mi odmaramo u božanskoj šutnji, mi smo oba oprezani i pažljivi. Mi smo napravljeni u te kvalitete reflektirane u ovom svetom Imenu Gospodina, i preko te Milosti, mi smo otvoreni na Knjigu Života."


Lav Judah u Rastafari

U Rastafari, "Lav Judah " predstavlja Njegovo Carsko Veličanstvo Haile Selassie I. Raste držie da je Selassie direktan nasljednik izraelićanskog Plemena Judah preko podrijetla Kralja Davida i Solomona, i da on je također Lav Judah spomenut u Knjizi Otkrivenja.



Lav Judah u Kršćanstvu

U kršćanskoj tradiciji, lav obično pretpostavljeno, predstavlja Isusa. Mnoge kršćanske organizacije i ministarstva upotrijebljuju lava Judah kao njihov znak ili čak njihovo ime.

Fraza se pojavlja u Novom Zavjetu Knjige Otkrivenja 55:; " I jedan od starijih reče meni, Ne plači: eto, Lav plemena Judah, Korijen Davida, prevladao je otvoriti knjigu, i izgubiti sedam pečata o tome."

Upotreba u C. S. Lewisa-voj Povijesti Narnia-e lava kao mesijanskog lika vidi se kao potencijalan osvrt prema ovom odsjeku Otkrivenja.



Lav Judah u Etiopiji

Tradicije Etiopije, zabilježene su i pažljivo obrađene u 13. stoljeću rasprave, " Kebre Negest ", izjavi spuštanja od svite Izraelićana koji su se vratili s Kraljicom Sheba-om od njezinog posjeta Kralju Solomonu u Jeruzalemu, od koga je postala oplođena s dinastijskim osnivačem, Menelik-om I. Oba Kršćanska i židovska etiopska tradicija je ta da su ovi useljenici bili uglavnom od Plemena Dana i Judah; zato Ge'ez motto Mo`a 'Anbessa Ze'imnegede Yihuda ("Lav Plemena Judah je pobijeđen "), je uključila između naslova Cara (Kralja Kraljeva) kroz Dinastiju Solomona. Nepoznto je da li je John Patmos-a bio direktno svjestan ovog naslijeđenog naslova kada ga je napisao u tekst njegovog proročanstva, ili ako tradicija traganja spuštanja kraljevske kuće od Solomona i Kraljice Sheba-e je predstavljena u Etiopiji u ovo vrijeme.

Motiv Lava Judah je prominentno shvatio na staroj carskoj zastavi, valuta, marku, itd.. i ne bi li još bili viđeni ukrašena terasa kapitala kao nacionalni simbol. Nakon kolapsa Komunista Derg 1990. i povećanju zapadno-stil političke slobode, manje važna politička stranka nosi ime MO' Anbessa napravljena svojim izgledom.




Post je objavljen 28.08.2006. u 15:57 sati.