Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sandokans

Marketing

Žene vs muškarci

Zašto muškarci brzo voze?
Pitanje je na koje treba odgovore traziti u vremenu pračovjeka.
U to vrijeme muškarac je bio lovac, a i njegova je osnovna zadaća bila slijediti krda sve ostale lovine. Osim strategije, strateškog i prostornog planiranja morao je posjedovati brzinu. Cilje je bio prevaliti put od točke A do točke B u najkračem vremenu. To je jamčilo bolji ulov. Želja za brzinom držala se do danas i vjerojatno će trajati dok se ne postigne brzina svjetlosti. Brže od brzine svjetlosti može biti vjerojatno samo misao.

Naravno da moja ex nije htjela prihvatiti ovu teoriju prilikom objašnjavnja zašto kupujem najskuplju opremu za surfanje kad već imam ovu staru ili zašto jurim s autom kući nakon povratka sa opuštajuće šetnje Korzom. Prava svađa bi ispala kada bi joj objasnio ovu teoriju, a pogotovo kada bi došao do razvoja ženskog mozga.

Zašto žene ne voze brzo i zašto žene “vole” spremati kuću?
Vratimo se ponovo u doba pračovjeka. Dok su muškarci jurili stada One su gospodarile u njihovim špiljama. Već onda su birale lofca sa boljom špiljom i onog odlikaša koji donese veći plijen (tako su nastale prve sponzoruše). Nedostatak žena u poduzetništvu danas može se objasniti “kokošijim mozgom”. Ondašnja osnovna djelatnost Žene bila sakupljanje plodova koji su se mogli naći u blizini špilje te podizanje obitelji, što se može usporediti sa razmišljanjem plemenite životinje pod nazivom kokoš. Morate priznati da za to nije potrebna neka strategija niti dalekovidnost, a ponajmanje jurnjava od točke A do točke B.

Naravno da postoje iznimke, ima muškaraca zarobljenih u muškom tijelu i žena u muškom.

Jednom su me poveli u branje vrganja, ali samo jednom. Pogazio sam im sve vrganje ali samo zato prvi stigo do kraja šume, što zapravo dokazuje da sam nastao od pračovjeka.



Post je objavljen 28.08.2006. u 12:38 sati.