Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

10. Ljetni otvoreni go-turnir Go-kluba 'Velika Gorica' – 26. 08. 2006.

Bio je ovo poslijednji vikend-turnir ovoga kolovoza. Ljeto polako ide kraju, a s njime i ovaj ljetni niz turnira.
Vrijeme za razmišlanje je bilo 30 minuta po igraču i byoyomi od 15 sekundi za potez. Komi u ravnopravnim partijama je bio 6,5 poena. Partije su bile handicap po razlici u kategoriji umanjenoj za 2. Igralo se u 'Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica' u Zagrebačkoj 90 sa početkom u 10:30. Igran je švicarski sistem.
Pogledajmo konačni redoslijed ovosubotnjeg nadmetanja:

1. Smud Mladen 2. dan (Velika Gorica) 5 bodova, sos 14
2. Zakanj Matej 5. kyu (Velika Gorica) 4 boda, sos 15
3. Ugarčina Marko 10. kyu (Velika Gorica) 3 boda, sos 12, sosos 52. sodos 3
Taušan Mato 13. kyu (Zagreb) 3 boda, sos 12, sosos 52, sodos 3 13k
5. Podvinski Damir 10. kyu (Zagreb) 2 boda, sos 13, sosos 51, sodos 1
Primetica Nikola 14. kyu (Zagreb) 2 boda, sos 13, sosos 51, sodos 114k
7. Galeković Filip 25. kyu (Velika Gorica-Mraclin) 1 bod, sos 10
Nove kategorije: ovaj puta ih nema
Kao i prošlu subotu u prvom kolu susreću se Matej i Damir. I ovaj puta je Matej bio uspješniji. Mato pokušava protiv Mladena. Zna da nije nemoguće pobjediti ga. U velikoj želji, igrajući oštro, čini pogreške i nakon povećih gubitaka predaje partiju. Nikola je startao pobjedom protiv Filipa, a Marko nije imao protivnika na startu.
U drugom kolu igraju međusobno oni koji su startali s jednim bodom. Marko igra protiv Nikole i predajom knjiži drugi bod. Matej i Mladen opet vode žestoku borbu. Ipak se igralo do brojanja. I nije bila ogromna razlika, jer pobjeđuje Mladen za 19,5 poena. Mato bilježi prvi bod protiv Damira predajom. Filip bez borbe knjiži bod.
U trećem kolu igraju međusobno jedina dvojica s maksimalnih dva boda, Marko i Mladen. U izgubljenoj poziciji Marko odugovlači do brojanja i bude 164,5 razlike za Mladena. Mato je naletio na uobičajeno raspoloženog Mateja za igru. Bila je to uvjerljiva Matejeva pobjeda dajući 6 prednosnih kamenčića za 95,5 poena. Damir osvaja prvi bod protiv Filipa, a Nikola drugi bez borbe.
U četvrtom kolu vodeći Mladen bilježi novu pobjedu. Ovaj puta protiv Nikole dajući 9 prednosnih kamenčića. I Matej nastavlja s pobjedama. On je pobjedio Marka s vrlo uvjerljivih 139,5 poena razlike dajući mu 3 prednosna kamenčića. Mladen i Matej su se odvojili na vrhu tablice. Mato igra s Filipom i to mu je druga pobjeda. Nastoji uhvatiti treće mjesto, jer je dvojac na prva dva mjesta odmaglio. Bod bez borbe osvaja Damir.
Poslijednje je kolo. Vodeći Mladen igra vrlo zanimljivu partiju s Damirom dajući 9 prednosnih kamenčića. Sjeća se Mladen nedavnih poraza od Damira pod istim uvjetima igre. Tu je s toga i posebna pažnja što donosi rezultata. Treći puta za redom u njihovim susretima Mladen pobjeđuje. Bilo je to ne velikih 18,5 poena razlike. Matej igra s Nikolom dajući 7 prednosnih kamenčića. U ovoj partiji nije bilo dvojbe. Pobjeđuje Matej uvjerljivo za 87,5 poena. Tako Mladen i Matej odnose vrh tablice. Marko osvaja treći bod protiv Filipa, a Mato bez borbe.
Slijedi izračun redoslijeda. Zanimlivost je da s tri boda i s istim sos-bodovima i sosos-bodovima i sodos-bodovima Marko i Mato dijele mjesto na tablici. Obojici se piše treće mjesto. Isti je slučaj i s Damirom i Nikolom, koji imaju po dva boda na kraju. Njima obojici se piše peto mjesto.
Slijedeće subote je na redu 11. Ljetni velikogorički vvikend-turnir. Igra se u Centru za odgoj i obrazovanje u Zagrebačkoj 90 s početkom u 10:30.
Pripremio bl. Muradenu – Luzer

Post je objavljen 28.08.2006. u 10:40 sati.