Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/makana

Marketing

Mogu Li Nove Generacije Stvoriti Bolji I Pravičniji Svijet?

Ja smatram da novim generacijama ne preostaje ništa drugo nego da stvore bolji i pravičniji svijet. Svijet koji danas poznajemo je na rubu propasti i ekološke i ljudske odnosno moralne.
Već danas je vidljivo da se svijet počima dijeliti na one koji imaju materijalnih i novčanih sredstava u izobilju, i onih kojima ta ista kronično nedostaju. Podatak koji možda najbolje govori o tome je taj da 60 % svjetskog bogatstva posjeduje 5 % svjetskog stanovništva.
Odgovor na pitanje hoće li nove generacije stvoriti bolji i pravičniji svijet nebih znao. Puno je tu stvari o kojima će ovisiti hoće li se išta promijeniti, naime, hoće li nove generacije htjeti i biti voljne mijenjati stvari (ili će se samo donekle prilagodit novonastaloj situaciji, i samo prigovarat kako im je loše), a ako i budu htjeli, hoće li im to biti omogućeno. Problem je i u raznolikosti izbora, koga slušati, što je pravo a što krivo,...
Postoji stara uzrećica "Na povijesti se ući", a i smatram da je krajnje vrijeme da se nešto promijeni. U jedno sam siguran, a to je da nove generacije mogu uspijeti jedino ako budu složni kao cjelina, jer pojedinci ne mogu srušiti sustav, i graditi ga iznova.
Nove generacije moraju uvijek imati na umu da se ratovanjem neće ništa dobiti, naprotiv, ratovanjem je čovječanstvo uvijek na gubitku. Smatram da se strahote poput II. Svjetskog rata i atomske bombe ne smiju nikad više ponoviti. Predviđa se da će se za otprilike stotinjak godina voditi ratovi za pitku vodu, stoga to treba izbjeći i prije negoli uopće počne.
Starija generacija smatra ovu novu generaciju glupom, nesposobnom, agresivnom i lijenom, a gledajući i osvrčući se kroz povijest vidim da je baš ta starija generacija vodila II. Svjetski rat, da je ona vodila Hladni rat u kojem su potrošene enormna novčana sredstva s kojim su se mogli nahraniti milijuni gladnih ljudi u svijetu, da se u njihovo doba provodila i te kakva rasna degradacija,... Smatram da bi bilo puno poučnije i pametnije da nas pozivaju da učimo iz njihovih grešaka, a ne da nas osuđuju. Međusobnim poštivanjem možemo puno dobiti, a ne izgubiti!
Razmišljajući o cijeloj ovoj temi, pada mi na pamet izjava najpoznatijeg Jamajkanca u povijesti: "Time Will Tell!"(Vrijeme će pokazati).

p.s. ovo je bila tema koju san pisa iz maturalnog rada. (samodopadno) mi se svidija tekst pa eto objavljujen,e! :)

Post je objavljen 28.08.2006. u 01:16 sati.