Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dobilasi1

Marketing

Microsoftov Zune – stopedespeti iPod killer

He he… Da, napokon su se i oni sjetili… 5 im je godina trebalo! Microsoftu! Napravili su iPod ripoff i još se nadaju da bu iPoda ubili… Dream on!
Ne, fakat, ljudi već 5 godina pokušavaju (i dalje neuspješno, he he) napravit player velikog kapaciteta koji bi se (kad bi imali tolko sreće) prodavao tak dobro ko iPod. I još su se nadali da će to pobjedit iPod, koji je, kao, precijenjen… I onda ti playeri na kraju ispadnu ružniji, nekvalitetniji i skuplji od samog iPoda… Puno se takvih playera pojavljivalo, Creativeov Zen, razni Sonyjevi i Philipsovi (čak je i Nokia u svoju N90 stavila 4GB hard diska) i sad, na kraju, Microsoftov Zune…

Image Hosted by ImageShack.us

Sličan je iPodu (slabijoj, 30GB verziji) – s 30GB Toshibinog 1.8" hard diska, crna, bijela i chocolate(?) boja, svira mp3 i 4 (music & video), vjerojatno i slike (niko niš ne spominje)… U par sitnica je čak (navodno) i bolji od iPoda: ima pol inča veći ekran (to su puna 3", wow!), makar niko ne spominje rezoluciju tog ekrana (nadam se da je VGA, a ne QVGA ko iPodov) i ima WLAN.
Microsoft je patentiro nekakvo DJ-anje prek WLANa (navodno samo između Zuneova, ako se 2 primjerka ikad sretnu!): slobodno šalješ fotke, "promotional copies of songs" (vjerojatno heavy zaštita na tim mp3cama) i playliste, slično ko prek Bluetootha… Ili se mogu tebi priključit do 4 Zune playera (as if they'll ever sell as much!) i slušat kaj im šalješ. (ili, jednostavnije, izvadi slušalicu iz uha i podjeli je s friendom! Al, neee, that's sooo last century!)
Čini se da Zune ima 3 gumbića, za 'back', 'play/stop' i ovo u sredini, ne znam je joysick ili click-wheel… Ak je click-wheel, onda su fakat pretjerali s oponašanjem! Čak i iTunese pokušavaju pobijedit Zune softverom koji isto ima Music Store…
Trebo bi izać oko Božića (točno godinu dana poslije zadnje generacije (5.) iPoda!), skuplji od iPoda za $100 ($400), a za 2007. se planira i iPod nano killer, isto marke Zune. Jedino kaj je dobro, di im skidam kapu, je to kaj vele da će accessories bit full povoljni, ne ko iPodovi (nemreš nać niš ispod 250kn! mad)
Yours sincerely,
CASPeR,
iPod Fan since summer 2005,
proud iPod owner since winter 2005,
and iPod addict, ever since,
5th Generation iPod ("with Video"), white, 30GB

P.S. All you iPod haters, zanemarite sive dijelove i uživajte u Zuneu… možda to čak ne bu loše… možda fakat ubi iPoda… možda… dream on!!!


Post je objavljen 27.08.2006. u 17:57 sati.