Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Billov čardaš za Mladena Bajića

Ljubitelj dobre lulice


Drago Hedl nas izvješćuje, a prenosi i Radio 101 da su Vjenceslav Bill i Ladislav Bognar zatražili od ministarstva pravosuđa obustavu procesa na osječkom sudu gdje su ih Branimir Glavaš i Darko Tolić tužili za klevetu jer da se protiv Glavaša u Zagrebu vodi istražni postupak o stvarima koje su tužitelji ocijenili klevetom.

Da podsjetimo, Glavaš i Tolić su Billa i Bognara tužili za u kojima su ih ocijenili odgovornima za smrti hrvatskih branitelja Mate Šabića Šabana i Tihomira Međugorca Kjota.

Temeljem kaznene prijave Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića u Zagrebu se protiv Glavaša vodi postupak za ratni zločin ubojstva nekolicine srpskih civila, a ne Kjota i Šabića.

Sam je Vjenceslav Bill nakon svjedočenja pred istražnim sucem Zdenkom Posavcem kazao da nema saznanja o temi istražnog postupka.

Temeljem koje se pravne osnove onda traži ukidanje procesa za klevetu ostat će poznato samo Billu, Bognaru i Hedlu.

Vjenceslav Bill je do sada izbjegavao otići na osječki sud jer da navodno nije sposoban doći u Osijek obzirom da je kako tvrdi 1991. tamo doživo traumu (kako je pričao svakom tko ga je bio spreman slušati, po glavi ga je tresnuo osječki istražni sudac Radoslav Arambašić).

Na mp3-ici koju prilažem Vjenceslav Bill kaže da je prošle godine u veljači bio u Osijeku, i to u policiji gdje je, između ostalog, uvjerio i Krunoslava Fehira da će Glavaš past, pa se mali javio da svjedoči. A gdje je tad bio alibi strah? Ovaj podcast otrkiva i što je Bill savjetovao Glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću prije pokretanja slučaja Glavaš.

Ne mogu podržavati sumnjive svjedoke koji su gnjusno prijetili mojoj porodici i meni. Zato poslušajte:

Billov čardaš



Post je objavljen 26.08.2006. u 20:05 sati.