Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/poznateface

Marketing

Neno Belan, kantautor, pjevač i skladatelj


OSNOVNI PODACI
ime: Nenad
prezime: Belan
spol: muško
datum rođenja: 02.02.1962 u Splitu
zanimanje: skladatelj
trenutno prebivalište: Rijeka
Wikipedija

24.08.2006 11:14

PROŠLOST PROTIV SADAŠNJOSTI
Neno Belan

1996.

IZGLED
Uvijek dobro nauljene loknice bile su zaštitni znak Nene Belana. Iako je na početku karijere pribjegavao odijelima i ozbiljnijem izgledu, s vremenom je postao ležerniji, treperice i košulje bile su osnova njegove garderobe.

KARIJERA
Prije deset godina Neno Belan slavio je prvo desetljeće svog scenskog postojanja. Nakon duže karijere s u00D0avolima početkom devedesetih osvaja publiku hitom “Sunčan dan”, a 1996. godine izlazi mu album “Dolazi ljubav” koji je zbog slabe reklame, ali i turbulencija uzrokovanih Olujom nije imao velik uspjeh.

PRIVATNI ŽIVOT
Zbog rastave sa suprugum Neno Belan bio je prilično suzdržan prema medijima. Odbijao je odgovarati na sva pitanja vezana uz privatni život i isključivo razgovarao o poslu.

MISAO
– Ponekad imam osjećaj da sve gubi smisao, mada u posljednje vrijeem takou00F0er imam i osjećaj da sve više pušu neki dobri vjetrovi nade. Sve više pjevača okuplja sastave, sve više se svira uživo, a nadam se da i publika to sve više cijeni. Publiku treba odgajati. Ne želim biti hiperproduktivan jer to automatski za sobom povlači i pad kvalitete. Ne vjerujem da netko može napraviti sto pjesama na godini i da svih sto budu dobre, ili još bolje da sve budu hitovi. Više volim napraviti deset pjesma, ali da budu na razini. Večernji list, 1996.

2006.

IZGLED
Kosa se s godinama prorijedila, a lokne je zmijenila gotovo izbrijana glava. Na pozornici se Neno Belan ne pojavljuje bez lepršavih košuljica i ležernih hlača koje savršeno odgovaraju uz vesele ritmove njegovih pjesama.

KARIJERA
Iako mu se hit poput “Sunčanog dana” nije ponovio, Neno Belan dokazao je da može puno toga pružiti. Na 9. Danima dalmatinske šansone dobio je nagradu za najbolje kantautorsko djelo, te posebno priznanje za najizvođeniju skladbu u posljednje tri godine.

PRIVATNI ŽIVOT
Nenu Belana u Rijeku je dovela ljubav i posao, a tamo je i ostao. Povučen život nije na njega privukao previše medijske pozornosti, pa je poznati kantautor mogao uživati u miru i privatnosti.

MISAO
– Na žalost, malo je takvih koji su se uspjeli izdvojiti iz neke prosječnosti. Užasna masovna hiperprodukcija koja ne traži kvalitetu, već samo osvajanje na prvu loptu dovela je do toga da vi danas na Balkanu imate jedva desetak grupa ili muzičara koji realno vrijede. Nema novih imena. Valjda će jednom biti bolje. Ljubav mi je sve. Apsolutno najvažnija stvar na svijetu je voljeti i biti voljen. Iz toga proizilazi sve ostalo. Za mene je svaki dan dan za ljubav i na tom se principu odnosim prema životu. Večernji list, 2006.

PRESUDA
Možda se na prvi pogled čini da je prošlost Nene Belana bila ljepša od sadašnjosti, ali on se i danas dobro drži. Kroz godine svojim sudjelovanjem na raznim manifestacijama dokazao je da ga publika voli. Nedavni uspjeh u Šibeniku svladao je prošlost Nene Belana i sadašnjosti osigurao pobjedu.
Večernji list


Post je objavljen 26.08.2006. u 17:00 sati.